Samsun'da bir "geyik" hikayesi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
SAMSUN - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Kunduz Geyik Üretme İstasyonu'na 3 günlük iken getirilen geyik, kendisini biberonla büyüten bakıcısının peşinden 3,5 yıldır ayrılmıyor.
g1-002.jpg
 
[PAGE]
 
Ankara'da 3 günlük iken annesi tarafından terk edilen geyik, vatandaşlar tarafından bulunarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmişti.
g2-004.jpg
 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Vezirköprü Kunduz Geyik Üretme İstasyonu'na gönderilen 3 günlük geyik, burada bakıcı Saffet Kurtoğlu'na teslim edildi.
 
[PAGE]
 
'Aloğlan' adını verdiği geyiğe 3.5 yıldır baktığını anlatan Kurtoğlu, 'Aloğlan' istasyona geldiğinde diğer anne geyikleri de ememediğini söyledi.
 
g3-002.jpg
Geyiği 9 günlükken biberonla beslemeye başladığını ifade eden Kurtoğlu, şunları kaydetti:
 
[PAGE]
 
''Biberonla dahi süt içmeyi bilmiyordu. Ona biberonla süt içmeyi öğretim, yaklaşık 1 yıl bu şekilde besledim. Diğer geyiklerin arasında sorun yaşadığı ve soğuğa dayanamadığı için 1 yıl boyunca ineklerin arasında ahırda baktım. Üretim istasyonunda 'Aloğlan' dışında 34 geyik var. 85 hektar istasyonda diğer geyikler sabah ve akşam yemi dışında üretim sahası içinde geziyor. Ancak 'Aloğlan' bana öyle alıştı ki, o hiç bir yere gitmiyor peşimde geziyor.''
 
g4-001.jpg
 
[PAGE]
 
g5-002.jpg
'Aloğlan'ın yabancıları kesinlikle üretim istasyonunun içine almadığını dile getiren Kurtoğlu, ''Geçen yıl veterinerler hayvanları kontrol etmek için geldi. 'Aloğlan' onları sürekli kovaladığı ve boynuzlarıyla vurduğu için 3 gün uyutmak zorunda kaldılar. Yani benim dışımda yabancı birini gördüğünde hemen boynuzlarıyla vuruyor. Diğer geyiklerle de anlaşamadığı için tesiste benim etrafımda geziyor'' diye konuştu.