Samsung'un eski başkanı Lee yeniden şirketin başında

Uzmanlar, ülkenin en zengin adamı Lee'nin yeniden grubun başına geçmesinin, Samsung için belirsizliği ortadan kaldıracağı belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
SEUL - Güney Koreli Samsung şirketinin eski başkanı Lee Kun Hee, iki yıl aradan sonra yeniden grubun başına geçti. İki yıl önce vergi kaçırmak suçundan hapse mahkum edilen Lee, devlet başkanı tarafından affedilmişti.
Samsung şirketini dünyanın en büyük elektronik şirketi olmasının arkasındaki kişi olarak bilinen Lee, babasının kurduğu şirketin "krizlerle" karşı karşıya olduğunu ve büyümek için yeni yollara ihtiyacı bulunduğunu söyledi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Samsung'un geleceği konusundaki kaygılarını dile getiren Lee, "Şu anda gerçek bir kriz görüyoruz. Küresel şirketler bu krize dahil oluyor. Samsung'a ne olacağını hiçbir zaman bilemeyiz. Kaybedecek zaman yok. Sadece ileriye gitmeliyiz" dedi.
Uzmanlar, ülkenin en zengin adamı Lee'nin yeniden grubun başına geçmesinin, Samsung için belirsizliği ortadan kaldıracağı, istikrar sağlaması ve yönünü belirlemesine yardımcı olacağı değerlendirmesinde bulundular.
Hakkında dava açıldıktan sonra Nisan 2008'de grubun başkanlığından istifa eden Lee, vergi kaçakçılığı suçundan 3 yıl hapse mahkum edilmiş, bu ceza tecil edilmişti. 
Lee, Güney Kore'nin 2018 Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmasına yardımcı olması amacıyla Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeliğine dönebilmesi için geçen yıl Aralık ayında affedilmişti. 
Dünyanın en büyük hafıza çipi ve televizyon üreticisi Samsung Electronics, 2008 yılının sonunda küresel ekonomik krizden güçlenerek çıkmış ve bir zamanlar gıptayla baktığı Japon rakipleri Sony ve Panasonic'in önüne geçmişti. 
Ayrıca dünyanın iki numaralı cep telefonu üreticisi şirket, geçen yıl yaklaşık 120 milyar dolarlık geliriyle satışları bakımından en büyük elektronik şirketi olarak  Hewlett-Packard'ı geride bırakmıştı. 
Samsung, 277 bin kişiye istihdam sağlıyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir