Sanat galerisi arbedesinde 7 kişi gözaltında

Konuyla ilgisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 7 kişinin, Karaköy Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Beyoğlu'ndaki bir sanat galerisinde düzenlenen resim sergisinin kokteylinde davetlilerle mahalle sakinleri arasında çıkan arbedeye ilişkin 7 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Tophane Firuzağa Mahallesi Boğazkesen Caddesi Kadiriler Yokuşu'ndaki NON Stop Sanat Galerisi'nde "Jakup Ferri Çekirdek Istead Of Leblebi" adlı resim sergisinin açılışı dolayısıyla düzenlenen kokteylde çıkan arbedeye ilişkin çalışma başlatan polis ekipleri, sanat galerisi sahipleri ve bazı davetlilerin ifadelerine başvurdu.

Konuyla ilgisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 7 kişinin, Karaköy Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bu arada, arbedede yaralanan 5 kişi, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından taburcu edilmişti.

Vali Mutlu: Saldırıyı kabul etmek mümkün değil

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Hiçbir işyerine bu şekilde bir saldırıyı kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Vali Mutlu, bir programa katılmak üzere Valilikten ayrılırken gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine Mutlu, "Bu bir sanat faaliyeti. Mahiyetini çok iyi bilmiyorum açıkçası. Sanat galerileri olduğu ifade edildi. Ancak neticede hiçbir işyerine bu şekilde bir saldırıyı kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

"Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen ve gözaltına alınan 7 kişi aynı mahallede mi oturuyor, yoksa dışarıdan mı gelmişler? Bir de darbedilenlerin, biber gazı kullanıldığını ileri sürerek planlanmış olduğu yönünde bir iddiası var..." şeklindeki soru üzerine Vali Mutlu, şunları söyledi:

"Biber gazı maalesef çok rahat bulunabiliyor piyasada. Bunlar da suç tabii. Yani yetkililerin haricinde bu tür şeyleri kim kullanırsa kullansın suç teşkil ediyor. Şimdi gözaltılar çok yeni. Bir tanesini almıştık. Peşinden yine o şahıs üzerinden giderek ulaştığımız 6 kişi daha... Toplam 7 kişi oldu. İfadeleri alınıyor, hassasiyetle üzerinde duracağız, takip edeceğiz."

İstanbul Valisi Mutlu, bir başka soru üzerine, şöyle dedi:

"(Bunu mahallenin sakinleri yaptı) şeklinde ifade edilen bir şey var. Bunu mahalleli de kabul etmez. Mahalleliye de böyle bir şeyi isnat etmek o mahalleliyi de üzer şüphesiz. Kimdir, ne şekilde bir araya gelmişlerdir, hangi maksatla bunu yapmışlardır, bunların hepsini ifadelerinde çok net alacağız. Aldıktan sonra da bunu yine sizlerle paylaşacağız. Bütün açıklığı ve şeffaflığıyla elde etmiş olduğumuz her türlü bilgiyi sizlerle paylaşırız. Ancak çok erken. Birtakım şeyler söylersem doğru olmaz. Şimdi ifadelerini alıyor emniyetimiz, bütün bu sorularınızın aydınlanacağı şekilde. Bütün değerlendirme yapacağız, yaptıktan sonra bir kez daha açıklarım."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir