Sanayi ekimde yüzde 7.3 artış gösterdi

Ekimde yüzde 4.6 artması beklenen sanayi üretimi yüzde 7.3 oranında artış gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sanayi üretimi ekim ayında beklentiyi aştı. Yüzde 4.6 artması beklenen sanayi üretimi yüzde 7.3 arttı.

TÜİK verilerine göre; 2011 yılı Ekim ayında 2005=100 temel yıllı sanayi üretim endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış endeks 2011 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,3, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 4,4 artış gösterdi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2011 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre; madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 8,6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,0 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de yüzde 9,4 arttı.

İSO Başkanı : Büyüme beklentilerini kuvvetlendirdi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, sanayi üretiminde ekim ayındaki yüzde 7,3'lük artışın yıl sonu için öngörülen yüzde 7,5'lik büyümenin gerçekleşme olasılığını daha da kuvvetlendirdiğini bildirdi.

Tanıl Küçük, 2011 yılı Ekim ayı sanayi üretimi ile ilgili yaptığı açıklamada, sanayi üretiminde, ağustostaki hız kaybedişten sonra, eylülde yeniden yükselen artış ivmesinin ekim ayında da devam ettiğinin görüldüğünü belirtti.

Küçük, "Dördüncü çeyreğin ilk ayı ekimdeki yüzde 7,3'lük artış, yıl sonu için öngörülen yüzde 7,5'lik büyümenin gerçekleşme olasılığını daha da kuvvetlendirmiştir. Alt sektörler itibarıyla, en yüksek oranlı artışların ise ekim ayında da dış pazardan çok iç pazara dönük sektörlerde görülmesi, iç pazardaki canlılığın sürdüğünün işaretidir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir