Şantiye çadırında facia: 11 ölü

Esenyurt’ta bir alışveriş merkezi inşaatının şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandığı çadırlarda çıkan yangında 11 işçi hayatını kaybetti. 5 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Esenyurt'ta bir inşaatın şantiyesinde inşaat işçilerinin kaldığı çadırlarda çıkan yangın sonucu 11 inşaat işçisi hayatını kaybetti.

İstanbul Valiliğinden olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Esenyurt İlçesi Güzelyurt Mahallesi 12. Cadde üzerinde bir alışveriş merkezinin inşaatına ait işçilerin kaldığı şantiye çadırlarından 3'ünde saat 21:10 sularında meydana gelen yangın neticesinde 11 işçinin hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, olayda yaralanan olmadığı belirtilerek,  olay yeri incelemesinin, savcılık makamı nezaretinde Emniyet ve İtfaiye tarafından yürütüldüğü, yangının çıkış nedenine ilişkin incelemenin ise devam ettiği kaydedildi.

Bakanlık inceleme başlattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yangınla ilgili "hem sosyal güvenlik ve rehberlik bakımından hem de iş teftişi bakımından" inceleme başlatıldı.
Konuyla ilgili görevlendirilen müfettişler, inceleme yapmak üzere olay yerine gönderildi.

Şantiyede 200 işçi kalıyordu

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada, yangının işçilerin ısınma amacıyla kullandıkları sobadan çıkmış olabileceğini kaydetti.
Kadıoğlu, "Yangın çadırların mutfak bölümünde çıkmış. Son aldığımız bilgiye göre 14 işçinin öldüğü bildirildi. Başımız sağolsun. Yaralı konusunda henüz bir bilgi almış değilim. Yangının çıktığı şantiyede 200 işçi kaldığı bilgisini aldık" diye konuştu.

Öte yandan, işçilerin yakınları da olay yerine gelirken, Avcılar, Esenyut ve Beylikdüzü itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Diğer yandan çıkarılan cesetler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı hizmet aracına sedyelerle konularak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Bu arada olayla ilgili olarak 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangınla ilgili polis ve itfaiye ekiplerinin incelemeleri devam ediyor.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir