Sarıbekir 'twist-off kapak' için gün sayıyor

Sarıbekir Ambalaj CEO'su Kaan İhsan Sarıbekir, ay sonunda üretime geçeceklerini ve günlük kapasitelerinin 1 milyon kapak olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Sarıbekir Ambalaj, Mart ayı sonu itibariyle metal twist-off kapak üretimine geçiyor.

Geçen yıl, cam kavanozlar için metal twist-off kapak üretmek üzere düğmeye bastıklarını belirten Sarıbekir Ambalaj kurucusu ve CEO'su Kaan İhsan Sarıbekir, bu ayın sonunda üretime geçeceklerini ve günlük kapasitelerinin 1 milyon kapak olacağını söyledi.

2009 yılında bazı önemli müşterilerin üretimlerini 2008 yılına oranla yüzde 40 oranında azalttığını belirten Kaan Sarıbekir, buna rağmen farklı müşteri gruplarına ve pazarlara yönelerek 2008 yılı cirolarını 2009 yılında koruduklarını açıkladı.

Metal ambalajın yapısı itibariyle çevreci bir ürün olduğunu kaydeden Sarıbekir, metal ambalaj üretimine yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Ambalaj sektöründe, 2005 yılında, konserve ve gıda ürünleri için metal ambalaj üretimiyle yerlerini aldıklarını kaydeden Sarıbekir, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde 80 bin metrekare açık alan üzerinde 20 bin metrekare kapalı alanda konserve ve gıda kutusu ile kolay açılır kapak ürettiklerini bildirdi.

Fabrikalarının kapasitesinin günlük 2 milyon kutu ile 1milyon kolay açılır kapak olduğu bilgisini veren Kaan Sarıbekir, tam entegre olmayan kutu üreticileri için kolay açılır kapak, baskılı/laklı levha ve normal kapak tedarik ettiklerini de belirtti.

Sarıbekir, Türkiye,  Balkanlar,  Ortadoğu,  Karadeniz çevresi ülkeler ve Kuzey Afrika'da sektörlerinin önde gelen firmalarına ulaştıklarını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir