Sarıgül, 26 Haziran'da partisini kuruyor

Sarıgül, "26 Haziran Türkiye Cumhuriyeti için yeni bir dönüşüm noktası olacaktır." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, 26 Haziran 2010 tarihinde partilerini kuracaklarını bildirdi.

Sarıgül, Wow İstanbul Convention Center'de düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'nin önüne yepyeni bir alternatif koyuyoruz. 26 Haziran 2010 tarihinde 'Bismillah' diyerek partimizi kuruyoruz. 26 Haziran Türkiye Cumhuriyeti için yeni bir dönüşüm noktası olacaktır. 26 Hazirandan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. 26 Hazirandan sonra Ankara'daki oyunları bozacağız" dedi.

"Ankara'ya dertlere derman olmaya gidiyoruz"

Sarıgül, "Ankara'ya dertlere derman olmaya, sorunlara çare bulmaya, siyaset anlayışını değiştirmeye, siyaseti demokratik hale getirmeye, kalitesini yükseltme gidiyoruz" dedi.

Sarıgül, 26 Haziranda partilerini Ankara'da kuracaklarını açıkladığı basın toplantısında, Türkiye'nin tıkandığını, iktidarın yıprandığını savunarak, iktidarın karşısında gerçek bir muhalefetin bulunmadığını, muhalefet partilerinin ülkeyi kucaklayamadığını, isimleri değişse de zihniyetlerinin değişmediğini öne sürdü.

Bugünlerde üzgün ve kaygılı olduklarını dile getiren Sarıgül, gençlerin yurt içinde teröre, yurttaşların ise açık denizlerde şiddete kurban gittiğini ifade ederek, "Bundan büyük acı duyuyoruz. Yapılan saldırı her açıdan düşündürücüdür. Bu saldırıyı dikkatli bir şekilde incelememiz lazım" dedi.

Sarıgül, iktidarın yanlış uygulamaları sonucu Türkiye'nin dünyada istikrarlı bir ülke olmaktan çıktığını, dış politikadaki zigzaglarla sorun yaratan bir hale geldiğini iddia etti.

TDH'nin mevcut partilerden farklı olacağını söyleyen Sarıgül, şöyle konuştu:

"Hangi siyasi partiye oy vermiş olursanız olun ulusal birlik diyorsanız, örf ve adetlere, inançlara saygı duyuyorsanız TDH kapıları hepinize açıktır. Toplumun ihtiyacı olan en demokratik parti biz olacağız. Partide gece darbeleri olmayacak, seçimle gelen seçimle gidecek. Partinin liderini, başbakan adayını delegeler değil, kayıtlı binlerce üye seçecek. Kadınlar ve gençler siyasette en aktif yerlere gelecek. Fakirlikte değil, zenginlikte yarışmak TDH'nin en büyük hedefidir. Türkiye bizim iktidarımızda üreten bir ülke olacak. Çalışan, sorunları çözen bir ülke olacak."

Atatürk ilkelerine bağlı kalacaklarını, inançları ve Atatürk'ü siyasi çıkar malzemesi yapmayacaklarını ifade eden Sarıgül, "Ankara'ya dertlere derman olmaya, sorunlara çare bulmaya, siyaset anlayışını değiştirmeye, siyaseti demokratik hale getirmeye, kalitesini yükseltmeye gidiyoruz. Biz TDH olarak Ankara'ya parti kurmaya değil, AK Parti'den iktidarın mührünü inşallah teslim almaya gidiyoruz" diye konuştu.

Bu arada, kurulacak partinin adının "Türkiye Değişim Partisi" olacağı öğrenildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir