Sarıgül resmen aday

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına resmen başvurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanlığına, Büyükşehir Belediyesi başkan aday adaylığı için başvuru yapmak üzere geldi. Sarıgül, burada coşkulu kalabalık tarafından "El ele, kol kola, omuz omuza", "Çare Sarıgül", "Zamanı geldi" sloganlarıyla karşılandı.  

Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile parti binasındaki konferans salonunda, basın toplantısı düzenledi. 

Sarıgül, İstanbul'un bilimsel çalışmalara dayalı, planlı bir gelişmeye ihtiyacının olduğunu aktararak, "Artık, kentsel dönüşümü, İstanbul'da kavga olmaktan, sıkıntı olmaktan çıkaracağız. Kentsel dönüşüm yapılan yerlerde ağlayan, sızlayan, mutsuz yurttaşlarımız olmayacak. Çünkü biz kentsel dönüşüm değil, 'kentsel gelişim' yapacağız" ifadelerini kullandı.  

Sarıgül'ün vaadleri

Mustafa Sarıgül, İstanbul'un trafik sorununu raylı sistem ve deniz yollarını ön plana çıkararak ortadan kaldıracaklarını, engelliler için yapacakları çalışmalarla kenti "engelsiz" hale getireceklerini, gençlerle seferberlik başlatarak kenti bilim ve teknoloji merkezi yapacaklarını, İstanbul'u gerçek bir kültür başkenti haline getireceklerini, eğitimde ve sağlıkta bilimsel yaklaşımları ön plana çıkaracaklarını aktardı.  

Büyük hedefleri olduğunu vurgulayan Sarıgül, şöyle devam etti:  

"En önemli hedeflerimizden birisi olarak; engellilerimizin, çocuklarımızın, emeklilerimizin, gençlerimizin ve kadınlarımızın mutlu olmalarını arzu ediyorum. Arzu ediyorum ki, İstanbul'da her yurttaşım varlıklı olsun, mutlu olsun, sofraları da bereketli olsun. İstanbulumuzun nefes almaya ihtiyacı var. İstanbulumuzun nefesi kesildi. İstanbulumuzun kuzeyindeki ormanlarını, su havzalarını koruyacağız ve İstanbul'a nefes aldıracağız. Artık istanbul'da deprem korkusu olmasın, bunun için binalarımızın güçlendirilmesi ana hedefimizdir. Depremle ilgili bütün tedbirleri alacağız. Bundan sonra İstanbulumuzu daha rahat, daha huzurlu, daha mutlu bir şehir haline getirmek istiyoruz. İstanbulumuzun daha rahat, daha huzurlu olması için ben ve CHP hazırdır. Biz İstanbul'a yakışan, bütün yurttaşlarımızın kabul ettiği, doğanın ve bilimin hakim olduğu, akılcı projelerle geliyoruz. Ayağı yere basan projelerle geliyoruz. Toplumun her kesiminin kabul ettiği projelerle geliyoruz. Üniversitelerimizin, bilim adamlarımızın, siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının kabul ettiği akılcı, ayağa yere basan projelerle geliyoruz. Amacımız inşallah İstanbul halkına yapacağımız hizmetlerle en büyük arzum CHP'nin bayrağını zirveye taşımak." 

"Kendimi İstanbullulara emanet ediyorum"

Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin İstanbul'da yaşayan tüm yurttaşlara güvendiğini kaydeden Sarıgül, "İnanıyorum ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını tüm yurttaşlarımızın desteğiyle kazanacağız. Söz veriyorum, sadece bana oy veren yurttaşlarımın haklarını, hukuklarını korumayacağım. Bana oy vermeyen yurttaşlarım için de çok çalışacağım, bir dahaki seçimde onların da gönlünü alacağım. Bana oy vermeyen yurttaşlarımın da haklarını ve hukuklarını koruyacağım. Çok rahatım. Kendimi önce CHP'ye, sonra da İstanbullu yurttaşlarıma emanet ediyorum" diye konuştu.  

Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP'lilere teşekkür ederek, "Gönlünüz rahat olsun. Huzurlu olun, mutlu olun. Vakit tamamdır, zamanı gelmiştir. Yolumuz açık olsun, ışığımız bol olsun. Adaylık dilekçesini değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesini CHP'ye getirecek olan bu güzel dosyamızı, İstanbul İl Başkanımıza teslim ediyorum" diyerek, dilekçesini İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'ya teslim etti.  

Mustafa Sarıgül, bir gazetecinin, "Adaylığınıza kesin gözüyle baktığınızı gözlemledim. Ancak, Gürsel Tekin'in de adaylık başvurusu söz konusu. Aday, 4 Ocak'ta açıklanacak. Bu sürece nasıl bakıyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:  

"Ben bütün aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum ama ben Türkiye'nin her noktasını, İstanbul'un her sokağını, büyük bölümünü geziyorum. Yurttaşlarımın umutlu bakışlarını görüyorum. İstanbullu yurttaşlarımın, haktan, adaletten yana çok iyi kararlar vereceğine inanıyorum. Benim en büyük anketlerim meydanlar. Ben gece saat 12.00'de Bağcılar'a gittiğim zaman, gece saat 02.00'de Esenler'e, sabahın saat 06.00'sında Eyüp'e gittiğim zaman, minibüslere bindiğim zaman, metrobüsleri gezdiğim zaman yurttaşlarımın ilgisini görüyorum" ifadelerini kullandı.  

"Ön seçime inanıyorum ama karar CHP Genel Merkezinin"  

"Ön seçim konusunda ısrarlı mısınız?" şeklindeki soru üzerine, ön seçimin "bereketine ve enerjisine" inandığını, bugüne kadar partide üstlendiği gençlik kolu başkanlığı, milletvekilliği gibi görevlere hep ön seçimle geldiğini aktaran Sarıgül, "Ben sandığa inanıyorum. Ön seçime inanıyorum ama değerlendirme ve karar, CHP Genel Merkezimizindir" dedi.  

Bir gazetecinin, Esenyurt'ta elektrik sıkıntısı yaşanan bir bölge olduğunu hatırlatması üzerine Sarıgül, altyapı gerçekleştirilmeden bir bölgede fazla sayıda konut üretilmesinin benzeri sorunların oluşmasına yol açabildiğini ifade etti. Planlı bir kentleşme vaat eden Sarıgül, "İstanbul, 20 yıldan beri İstanbul'u yöneten bir yönetim anlayışının ne kadar yorgun olduğunu, ne kadar heyecanlarının azaldığını bize gösteriyor. Kampanyamızda rakiplerimizi kötülemeyeceğiz, karalamayacağız, siyasetin etik kurallarından ayrılmayacağız ama yapılmaması gerekenleri de olay yerinde yurttaşlarımızla paylaşacağız" şeklinde konuştu. 

"Sarıgül değil, kadrosu konuşacak" 

Mustafa Sarıgül, "trafik sorununu"nun herkes tarafından çözüm beklediğini belirterek, şöyle dedi: 

"İstanbul'da herkes CHP'den bir çözüm bekliyor. Trafikte Sarıgül değil, kadrosu konuşacak. Bir siyasetçi diyorsa ki 'Herşeyi ben biliyorum', o siyasetçi hiçbir şey bilmiyordur. Sarıgül, kadrosuyla geliyor. Ulaşımla ilgili projelerimizi açıkladığımızda bütün yurttaşlarımız, 'Beklediğimiz gün geldi' diyecekler.  

Bu yapılan yatırımlar, Marmaray, Bülent Ecevit'in -Allah gani gani rahmet eylesin- imzasıyla gelen, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin imzasıyla gelen yatırımlardır. Devletin devamlılığı esastır. Metro da SHP döneminde başlayan bir yatırımdır. Son 20 yılda dünyanın başka şehirlerinde ne kadar yol yapıldı, İstanbul'da ne kadar yol yapıldı? Sarıgül, konuşmalarını somut örneklerle verecek. İşi boş olan, siyasi avantaj sağlamak ya da palyatif çözümlerle günü kurtarmak ve o anda oy almak için, kesinlikle kesinlikle hiçbir popülist politikamız olmayacak."  

Kaset çıkarsa 

Bir gazetecinin, "Siyasetin Türkiye'de nasıl olduğunu, kirli yüzünün olduğunu da biliyoruz. Seçimlerin yaklaşmasıyla bazı kasetler dönmeye başladı. Size yönelik bir saldırıda aynı şekildeki tutumunuzu sürdürecek misiniz? Sizin böyle bir endişeniz var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Sarıgül, şunları söyledi: 

"Mustafa Sarıgül, 15 yıldır belediye başkanlığı görevine devam ediyor. Bu 15 yıllık süre içinde, 20 yıldır da AKP ve anlayışı İstanbul'da iktidar. 13-14 yıldır da AKP iktidarda. Bugüne kadar Mustafa Sarıgül ile ilgili olarak en ufak, negatif bir olay söylenmemiş, bugünden sonra herhangi bir saldırı, herhangi bir yapılacak olan şey, bana değil yurttaşlarımızadır, bana değil İstanbul'da değişim isteyenleredir. O saldırılar yurttaşlarımızın demokrasi anlayışınadır, bana değil sandığadır. Sandık da o saldırıları püskürtür. 

Kesinlikle ve kesinlikle biz vakur olacağız, sakin olacağız, ağırbaşlı olacağız çünkü batan güneş batıyor, doğan güneş burada." 

Sarıgül, 160 bin kişiyle seçimlere hazırlandıklarını, sandıklarda 120 bin kişinin görev yapacağını, çalmadık kapı bırakmayacaklarını, İstanbul'da görülmemiş bir kampanya yapacaklarını da ifade etti.  

Salıcı ise Sarıgül'ün daha önce partide çeşitli görevler aldığını, belediye başkanlığı yaptığını belirterek, "Kendisi iddialı bir arkadaşımız. Şişli'deki çalışmalarını, oradan edindiği tecrübeyi tüm İstanbul'a yaymak için iddiasını, tüm İstanbul'un iddiası haline getirmek için CHP'ye, baba ocağına başvurusunu yapmak için bizimle birlikte. Kendisine Türkiye'nin bu zor zamınında görev aldığı için, bu görevi layıkıyla yerine getirmek için ileri bir hamle yaptığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu 

Salıcı, seçimlerde CHP'in HDP ile ya da başka bir partiyle bir ittifak kurup kurmayacağına yönelik soruyu ise diğer partilerin kendi çatıları altında seçime gideceklerini açıkladıklarını belirterek, "CHP kendi iddiasıyla iktidar olacaktır" dedi.  

Basın toplantısının ardından Sarıgül, partinin il başkanlığı kapısında bekleyen destekçilerine de seslendi.  

Mustafa Sarıgül'ün toplantı sırasında pet şişeden içtiği içecek de merak konusu oldu. Sarıgül'ün içinde adaçayı ve yeşil çayın da içinde bitki çayları karışımı içtiği öğrenildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir