Sarıgül'den 'provokasyona gelmeyin' çağrısı

Mustafa Sarıgül, karşıt görüşlü grupların bazı güçler tarafından karşı karşıya getirilmek istendiğini belirterek, vatandaşları provokasyona karşı uyardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL  - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, vatandaşlardan oyuna gelmemelerini, provokasyonlara alet olmamalarını istedi. Mustafa Sarıgül, Çatalca Meydanı'nda düzenlenen açık hava etkinliğinde vatandaşlara hitap etti. 

Gezi Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralandıktan 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle beraber yaşanan olaylar nedeniyle emniyet mensupları ile yurttaşların karşı karşıya getirilmek istendiğini belirten Sarıgül, provokasyonlara karşı uyarılarda bulundu. 

Sarıgül, dün 15 yaşında masum bir çocuğun toprağa verildiğini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:  

"Oyu, koltuğu, siyaseti bir kenara bırakalım, burada bir baba olarak düşünelim. Bu çocuk, ekmek almaya gidiyor, evde anne-babası bir sofra kurmuş, bekliyor. Maalesef Berkin bir daha geri gelemiyor. 269 gündür hastanede ölüme direndi, onu dün cennete uğurladık. Bu evladımızı acaba niye kaybettik? Emniyet mensuplarımız ve vatandaşlarımız neden karşı karşıya geliyor? Buna kim yol açıyor? Bunların hesabını bu iktidar vermelidir. Bu olaylar çerçevesinde yurttaşlar, tahrik edilmeye çalışılıyor. Tüm yurttaşlarımızdan ricam; oyuna gelmeyelim, provokasyonlara alet olmayalım."  

Çatalca'da açılan taş ocaklarının çevre tahribatı oluşturduğunu dile getiren Sarıgül, "Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Topbaş'a sesleniyorum. Bu taş ocakları Çatalca'yı paramparça etmiş. Bu doğa, bu çevre Çatalca'ya yakışmıyor. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar Çatalca'ya hiç uğramamış. Biz bu bölgelere ulaşacağız ve buradaki kirliliğe son vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir