Sarıkamış'ta 1,5 milyon fidan üretildi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir yıl boyunca 1,5 milyon fidan üretildi. Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Çelik: "Hedefimiz ağaçsız alan bırakmayana kadar fidan üretmek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARS  - Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü tesislerinde bir yıl içerisinde 1,5 milyon fidan üretildi. 

Müdürlüğün Kazım Karabekir mahallesindeki tesislerinde istihdam edilen 30 işçi tarafından üretilen fidanlar, Kars, Sarıkamış, Selim ve Ardahan bölgesinde bulunan ağaçlandırma sahalarına dikiliyor. 

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik,yaptığı açıklamada, hedeflerinin ağaçsız alan bırakmayana kadar fidan üretmek olduğunu söyledi. 

Bölgenin fidan ihtiyacının Sarıkamış'tan karşıladıklarını vurgulayan Çelik, tesislerinde üst düzey üretim yapıldığını belirtti. 

Bu yıl içerisinde 1 milyon 200 bin çıplak köklü sarıçam,150 bin tüplü sarıçam, 140 bin plastik kaplı sarıçam, 10 bin çıplak ve plastik kaplı huş fidanı ürettiklerini ifade eden Çelik, "Burada üretilen fidanlar Sarıkamış, Selim, Kars ve Ardahan bölgesinde bulunan ağaçlandırma sahalarına dikiliyor. Bizim hedefimiz ağaçsız alan bırakmayana kadar fidan üretip dikmek. Fidanlarımızı yaşı ve çeşidine göre vatandaşlara uygun fiyatlarla satılmasının yanı sıra belediyeler, askeri birlikler, okullar ve mezarlıklara da ücretsiz olarak tahsis ediyoruz" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir