Sarısülük için Bakan Güler hakkında suç duyurusu

İHD ve ÇHD, Ankara'daki Gezi Parkı eylemi sırasında Ethem Sarısülük'ün yaralanmasıyla ilgili İçişleri Bakanı Güler, Ankara Valisi Yüksel ve Emniyet Müdür Ay hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Ankara'daki Gezi Parkı eylemi sırasında vurulan Ethem Sarısülük ile ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Emniyet Müdürü Kadir Ay hakkında  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Dün Ethem Sarısülük'ün beyin ölümü gerçekleşmişti.

Suç duyurusu dilekçesini verdikten sonra, ellerinde Sarısülük'ün fotoğraflarıyla Ankara Adliyesi önünde toplanan grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Avukat Murat Yılmaz, Gezi Parkı'ndaki eyleme destek veren Sarısülük'ün polisin ateş etmesi sonucu öldüğünü iddia ederek,  olayın ardından 13 gün geçmesine rağmen, öldürenin kimliğinin tespit edilemediğini kaydetti.

Basın açıklamasına katılan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de Anayasa'nın 34. maddesine göre herkesin, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğunu belirterek, Ethem Sarısülük ve binlerce Ankaralı'nın barışçıl bir şekilde düşüncelerini ifade ederken saldırya uğradığını iddia etti.

Türkiye'de çok açık bir özgürlük, eşitlik ve adalet sorununun olduğunu iddia eden Kürkçü, halka karşı işlenen suçların takipçisi olacaklarını söyledi.

BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak da eylemcilere destek verdiğini ifade etti. Açıklamaların ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir