Şarkı söyleme egzersizine de başladı

Sanatçı Tatlıses, her gün geniş kapsamlı rehabilitasyon egzersizlerinin yanı sıra özel uğraşı egzersizlerine de başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İbrahim Tatlıses'in genel durumunun çok iyi olduğu ve şarkı söyleme egzersizlerine başladığı ifade edildi.

Darüşşafaka Ömran ve Yahya Hamuluoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Tıbbi Koordinatörü Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, şarkı söyleme egzersizlerine de başladığını ifade etti.

Kalyon, uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve Almanya'da gördüğü tedavinin ardından Türkiye'ye dönerek, Darüşşafaka Ömran ve Yahya Hamuluoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavisine devam edilen İbrahim Tatlıses'in durumuna ilişkin bilgi verdi.

"Tatlıses'e her gün geniş kapsamlı rehabilitasyon egzersizlerinin yanı sıra ergoterapi adı verilen özel uğraşı egzersizleri, ayna tedavisi, havuz içinde egzersizler ve robotik yürüme eğitimleri yapılmaktadır" diyen Kalyon, başkanlığındaki tedavi ekibinde fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı hekimler, deneyimli fizyoterapistler, ergoterapist, hidroterapist ve rehabilitasyon hemşirelerinin yer aldığını kaydetti.

Kalyon, "Hastamızın genel durumu çok iyi, morali ve tedaviye katılımı üst düzeydedir. Uygulanan tüm tedavilere sayın Tatlıses tam bir uyum sağlamış olup, durumu her geçen gün daha iyiye gitmektedir. Kendisine ayrılan süit dairede günlük yaşantısıyla ilgili aktiviteleri yapabilmektedir" dedi.

Tatlıses'in, bu tedavilere yoğunlaşması ve dinlenmeye yeterli zaman ayırabilmesi için ziyaret kısıtlamasının devam ettiğini dile getiren Kalyon, gelişmelerin periyodik olarak paylaşılacağını söyledi.

Tatlıses şarkı söyleme egzersizlerini kendi belirliyor

Ergoterapi tedavisinin içeriğinin sorulması üzerine Kalyon, bunun işle uğraşı tedavisi olarak tanımlanabileceğini, klasik tedavi egzersizlerinin yanı sıra günlük hayatın içinden seçilmiş, günlük hayatta kullanılan aktivitelere bire bir benzeyen egzersizler şeklinde yaptırılan yeni bir tedavi yöntemi olduğunu açıkladı.

Tedavinin günlük hayattaki kapı açmak, yemek yemek, kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılamak gibi aktivitelerin hepsini kapsadığını belirten Kalyon, hastanın durumuna göre uygun olan aktivitelerin yaptırıldığını anlattı.

Tatlıses'in yürüme durumunun ve hastanede ne kadar kalacağının sorulması üzerine Kalyon, "Çok iyi durumda. Tabii burada bir süre vermek yanlış olur. Günlük gelişmelere göre durumu, hafta sonu ekiple yaptığımız değerlendirmelerle tespit edilmekte. Ona göre bir sonraki haftanın planı çizilmekte. Buradan ayrılacağı günü de ona göre belirleyeceğiz" dedi.

"Tatlıses hangi fiziksel hareketleri yapabiliyor" sorusuna Kalyon, "Günlük yaşantısıyla ilgili aktiviteleri, hareketleri yapabiliyor" yanıtını verdi.

Kalyon, Tatlıses'e nasıl bir yiyecek programı uygulandığının sorulması üzerine de sağlıklı yaşam için herkese dengeli beslenme prensiplerini tavsiye ettiklerini belirterek, "Aşırı yağlı, aşırı kalorili, aşırı tuzlu yiyeceklerden herkesin uzak durmasını tavsiye ediyoruz. İbrahim bey de bu tavsiyelerimize harfiyen uymakta. Onun dışında özel bir rejime gerek duyulmamakta" diye konuştu.

Kalyon, Tatlıses'in şarkı söyleme egzersizlerine de başladığını, geldiği günle şimdiki durumu arasındaki farkın da çok iyi olduğunu söyledi.

Tatlıses'in şarkı söyleme egzersizlerini de kendisinin belirlediğini ifade eden Kalyon, konuşmasında ve şarkı söylemesinde şu anda sıkıntının olmadığını belirtti.

Tatlıses'in basının karşısına ne zaman çıkacağına ilişkin soruya Prof. Dr. Kalyon, bunun Tatlıses'in kendi takdirinde olduğu karşılığını verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir