Saros Körfezi 5.3'le sallandı

Saat 04.51'de meydana gelen deprem, Çanakkale, Edirne ve İstanbul'da da hissedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Merkez üssü Saros Körfezi olan 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 04.51'de meydana gelen deprem, çevre illerde de hissedildi. Vatandaşlar, yeni bir deprem olma ihtimaline karşın binalardan dışarı çıktı.

Çanakkale'de vatandaşlar, Saros Körfezinde meydana gelen depremin ardından, yeni bir sarsıntı ihtimaline karşı sokaklarda ve açık alanlarda bekledi.

Telsiz anonslarıyla uyarılan Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, tüm cadde ve sokakları gezdi. Yapılan kontrollerde, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Depremin ardından, evlerinden dışarı çıkan vatandaşlar, yeni bir sarsıntı ihtimaline karşı, sokaklarda ve açık alanlarda bekliyor. Bazı vatandaşlar, ısınmak için ateş yaktı.

Edirne de hissetti

Merkez üssü Saros Körfezi olan 5,3 büyüklüğündeki deprem Edirne'de de hissedildi. Yaklaşık 20 saniye süren sarsıntının geçmesinin ardından panik için sokağa çıkan vatandaşlar bir süre sokaklarda bekledi.

Hasar ve can kaybı yok

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, Saros Körfezi'nde meydana gelen, Çanakkale ve ilçelerinde kuvvetli hissedilen depremde ilk belirlemelere göre hasar ve can kaybının meydana gelmediğini bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 04.51'de 5.3 büyüklüğünde Saros Körfezi merkezli orta şiddetli depremin meydana geldiği, ana şoktan sonra ilk 2 saatte büyüklükleri 2.4-2.8 arasında değişen iki artçı depremin kaydedildiği belirtildi.

Ana şok ve daha sonra meydana gelen depremlerin Çanakkale'nin kuzey batısındaki Saros Fayı ile ilişkilendirildiği kaydedilen açıklamada, bu fayın 42 kilometre uzunlukta olduğu ifade edildi.

Depremin Çanakkale ve ilçelerinde kuvvetli hissedildiği belirtilen açıklamada, "İlk belirlemelere göre hasar ve can kaybı meydana gelmemiştir. Deprem, Tekirdağ ve ilçeleri, İstanbul, İzmir, Balıkesir illerinde de hissedilmiştir" denildi.

Açıklamada, bölgede en son hasar yapan depremlerle ilgili şu bilgiler yer aldı:

"1912'de, 7.2, 6.3, 6.8 büyüklüğündeki Şarköy-Mürefte depremleri, 1953'te 7.2 büyüklüğündeki Yenice-Gönen, 1972'de 5.0 büyüklüğündeki Ezine, 1975'te 5.5 büyüklüğünde Gelibolu ve 1983'te 5.4 büyüklüğünde Biga depremlerinin ciddi tahribatlara neden olduğu görülmektedir, bu faylarda bu tür depremlerin olması normaldir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir