SASA'dan trafiğe 'yelek'li katkı

SASA Polyester, faaliyette bulunduğu bölgede gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal yaşama da katkı sağlamaya devam ediyor

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal yaşama katkı sunan SASA, "Görünür Ol/Güvende Ol" projesi kapsamında motosiklet ve bisiklet sürücülerine "reflektör yelek" dağıtacak.

SASA Polyester Sanayi AŞ, faaliyette bulunduğu bölgede, topluma ekonomik katma değer yaratmasının yanı sıra, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal yaşama da katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, "Görünür Ol / Güvende Ol" isimli sosyal sorumluluk projesi başlatan SASA, Türkiye’de her yıl binlerce insanın can kaybına ve yaralanmasına neden olan trafik kazalarının önlenmesi noktasında, trafikte önemli bir yer tutan bisiklet ve motosiklet sürücülerine "reflektör yelek" dağıtacak. Bu sayede özellikle, akşam ve gece saatlerindeki iki tekerlekli araç kullanıcıların görünürlüklerini artırmayı planlayan Sasa, trafikte fark edilmelerini kolaylaştırarak muhtemel trafik kazalarının önlenmesini amaçlıyor. SASA İşletmeler Direktörü Celal Çelebi, konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında Adana Emniyet Müdürlüğü’nün de desteklediği proje kapsamında, Ağustos ayı içerisinde, belirlenecek olan trafik akış noktalarında, SASA çalışanlarının ve trafik memurlarının, bisiklet ve motosiklet sürücülerine reflektör ceket dağıtımı yapacaklarını vurguladı. "Görünür Ol / Güvende Ol" projesinin, emniyetli sürüşle ilgili olarak toplumsal bilincin ve farkındalığın artırılmasına önemli bir katkı sağlamasını arzu ettiklerini kaydeden Çelebi, "Bisiklet ve motosiklet kullananların trafikte maruz kaldıkları sıkışıklık ve bundan doğan bir takım trafik kazaları nedeniyle can kaybının ve yaralanmalar yaşanıyor. Yönetimimiz bu konuda bir sorumluluk üstlenmeye karar verdi. Bu çalışma ile daha güvenli bir trafik oluşmasına katkı sağlamak istiyoruz" dedi. Proje kapsamında bin 500 adet reflektör ceket dağıtılacağının altını çizen Çelebi, dağıtılacak olan reflektör yeleklerin ipliğinden kumaşına kadar yüzde yüz SASA Polyester ürünleri ile üretildiğini ifade etti.