Satışlar karşılandı, borsa artıda kapandı

Referandum sonrası yükselişine ivme kazandıran borsa ulaştığı bu hafta ulaştığı 66 bin bölgesinde hız kesti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Bugün 800 puanlık bantta hareket eden Bileşik Endeks, kapanışını 222 puan ve yüzde 0.34 değer artışla 65.774 puandan gerçekleştirdi.

Referandum sonrası yükselişine ivme kazandıran borsa ulaştığı bu hafta ulaştığı 66 bin bölgesinde hız kesti. Gün içerisinde satışların da görüldüğü piyasada alım tarafı yeniden ağır bastı. Bugün en düşük 65.262, en yüksek 66.068 seviyeleri test edildi.

Yurtdışında ise temkinli hava, ABD'den gelen veriler sonrası biraz daha yumuşadı. ABD'de işsizlik maaşı başvuruları, geçen hafta 453 binle beklentilerin altında açıklandı. Ekonomistlerin beklentisi, işsizlik maaşı başvurularının geçen hafta 460 bin olması yönündeydi. Öte yandan, ABD'nin ikinci çeyrek büyümesi yukarı yönlü revize edildi. Ticaret Bakanlığı, ABD'nin Nisan-Haziran döneminde GSYH'nin yıllık bazda yüzde 1,7 olarak revize edildiğini açıkladı. ABD spot piyasa yükselişle açılırken, Avrupa cephesinde de endeksler yeşile döndü.

Uluslararası döviz piyasasında Euro/Dolar bugün 1.3683'e kadar çıktı. Parite şu sıra 1.3650 sent seviyesinde işlem görürken, Dolar/Yen 83.45 seviyesinde yer alıyor. Yurtiçinde 1.45 seviyesinin altını test eden Dolar/TL serbest piyasada 1.4500 liradan, Euro/TL 1.9770 liradan kapandı.

Tahvil-bono piyasasında gün yatay seyirle geçildi. Dün yüzde 8.08 seviyesinden kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette bugünkü kapanış yüzde 8.09 bileşikten yapıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir