Savcılıktan RTÜK'e 'tedbir' talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, RTÜK'ün yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına ilişkin yayınlarla ilgili gerekli tedbirleri almasını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Radyo Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) İstanbul merkezli yolsuzluk,rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma operasyonlarına ilişkin yayınlarda soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek veya kişileri suçlu gösterecek yayınlarla ilgili gerekli tedbirleri alması istendi. 

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili RTÜK ve TİB'e yazı gönderdi. 

Yazıda, son iki gün içinde yazılı, görsel medyada ve internet sitelerinde soruşturmaların gizliliğini ihlal edecek veya kişileri suçlu gösterecek mahiyetteki yayınlara dikkat çekilerek, gerekli tedbirlerin alınması talep edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı imzasıyla gönderilen yazıda, şunlara yer verildi: 

"Medyada 'yolsuzluk soruşturması' adıyla yer alan olaylarla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yapılmaktadır. Son iki gün içinde yazılı, görsel medyada ve internet sitelerinde bu soruşturmalarla ilgili olarak, soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek veya kişileri suçlu gösterecek mahiyette çok sayıda yayın yapılmış ve yayın yapılmaya devam edilmektedir. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yetki ve görev alanına giren medyayla ilgili soruşturmalar başlatılmış olup, İstanbul'da bulunan diğer Cumhuriyet Başsavcılıklarının da kendi yetki alanlarında gerekli soruşturmaları ve işlemleri yapması gerekmektedir. Ancak soruşturma dışındaki tedbirlerin ve yapılacak idari işlemlerin uygulanabilmesi için keyfiyetin RTÜK ve TİB'e duyurulması gerekmiştir." 

Savcılığın bu talebi RTÜK tarafından yayıncı kuruluşlara iletildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir