Schneider Electric'ten firmalara ücretsiz teknik danışmanlık

Schneider Electric, Halkbank'ın yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek üzere başlattığı finansman projesi kapsamında firmalara ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Halkbank'ın geçen yıl Türkiye'de faaliyet gösteren özel sektör firmalarına yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarının finansmanı için 100 milyon euro tutarında kaynak sağladığı proje devam ediyor. Proje kapsamında firmaların aldıkları krediyle yapacakları enerji verimliliği yatırımları için Schneider Electric liderliğinde ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti sunulacak.
Halkbank ve Schneider Electric'ten yapılan açıklamaya göre, Mart 2011'de imzalanan 100 milyon euroluk kredi protokolüyle firmaların enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımları için ihtiyaç duydukları sermayeyi finanse etmeye başlayan Halkbank, bu kaynağın 60 milyon eurosunu enerji verimliliği yatırımları için kredi olarak kullandırıyor.
Kredi kapsamında yatırımların enerji verimliliği danışmanlığı ise Schneider Electric tarafından üstleniliyor. Schneider Electric, enerji yatırımı yapmak isteyen firmalara enerji verimliliği danışmanlığı hizmetini ücretsiz olarak sunuyor.
Halkbank'ın enerji verimliliği yatırımları için kredi olarak kullandıracağı kaynaktan en fazla 500 çalışana sahip firmalar yararlanabilecek. Ödemesiz dönem ve uzun vade imkanı sunan kredinin müşteriye üst limiti ise 2 milyon euro olacak.
Bu konularda ilginizi çekebilir