Schumacher'ın durumu ciddi

Formula 1'in şampiyonu Schumacher Fransa'da kaza geçirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Formula 1'in efsanevi şampiyonu Michael Schumacher Fransa'da kayak yaparken kaza geçirdi. 

Schumacher'in, Fransız Alplerinde yer alan Meribel'deki kayak merkezinde, kayak yaptığı sırada kaza geçirdiği ve helikopterle Moutiers'deki hastaneye nakledildiği duyuruldu. 

Alman pilotun başından yaralandığı ve durumunun ciddi olduğu bildirildi. 

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonu olan 44 yaşındaki Schumacher, pilot 2012'de yarış kariyerini noktalamıştı. 

Doktorlardan açıklama geldi

Schumacher'in tedavisini üstlenen doktorlar, Alman pilotun durumunun ne olacağı hakkında kesin bir şey söylemenin şu an mümkün olmadığını belirtti.
 
Formula 1'de 7 kez mutlu sona ulaşarak efsaneler arasına adına yazdıran Michael Schumacher'in son durumu hakkında doktorlar açıklama yaptı.
 
Kayak yaparken kaza geçirip başından ağır yaralanan ünlü pilotun, hayati tehlikesinin sürdüğü açıklandı. 

Tedavi gördüğü Grenoble Hastanesi'nden yapılan açıklamada, hastaneye getirildiğinde baygın olan Schumacher'in cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyacak ciddiyette kafa travması geçirdiği belirtildi.

Fransız doktorlar, Schumacher'in kaskı sayesinde ölümden kurtulduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Hastaneye geldiğinde beynine darbe almıştı. Beyninde oluşan hasarın nasıl bir sonuç oluşturacağını bilmiyoruz. Durumu kritik ve hayatı için mücadele veriyor. Çok ciddi bir durumda olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ne olacağı konusunda bir şey söylemek için henüz erken, bir tahminde bulunamayız. Kaskı olmasaydı Schumacher büyük olasılıkla ölmüş olacaktı. Ailesi Schumacher'in yanında ve her saat kendilerine bilgi veriyoruz."

Grenoble'daki hastanenin doktorlarından Prof. Yohan Payan, ''Schumacher yaşam savaşı veriyor. Kaza sonrası beyninde lezyonlar oluşmuş. Kendisinin ne zaman iyileşeceğini söyleyemiyoruz; hala komada. İkinci ameliyat haberi doğru değil. Kafatasındaki basıncı azaltmaya çalışıyoruz. İkinci bir operasyona gerek olup olmadığını göreceğiz'' dedi.

İkinci bir ameliyata akınmayacak 

Fransız doktorlar, Schumacher'in ikinci bir ameliyata alınmayacağını belirtti.

Doktorlar, kayak esnasında bu tür kazaların her zaman yaşanabildiğini belirtirken, kask takmanın ciddi yaralanmalara karşı en önemli unsur olduğunun da altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir