Seçim günü soğuk olacak

Yurt Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Bugün Doğu Karadeniz’de (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin) meydana gelecek yağışların kuvvetli, Rize ve Artvin’de ise çok kuvvetli olması beklendiğine işaret eden Meteoroloji, ani sel, su baskını, heyelan, yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 

Yağışlı havanın yarın yani seçim günü Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunun karla karışık yağmur ve kar, Siirt çevrelerinde yağmur şeklinde yağışlara sebep olduktan sonra yurdu terk edeceği bekleniyor. Önümüzdeki hafta başında yurt genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının artacağı tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığının hafta sonu boyunca mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığındaki ani değişimlerin sağlık açısından yol açacağı olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini de vurguladı. 

Meteoroloji ayrıca hava sıcaklığındaki ani düşüşle birlikte bugün akşam saatlerinden 31 Mart 2014 Pazartesi sabah saatlerine kadar Karadeniz bölgesi, Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşları da uyardı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir de don uyarısı geldi: “Bugün akşam saatlerinden Pazartesi sabah saatlerine kadar Karadeniz, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde hafif ve yer yer orta kuvvette don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyette bulunan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” 
Rüzgar ise 30 Mart 2014 Pazar günü güney ve doğu bölgelerde kuvvetli olarak esecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir