Seçim günü telefon ve internet trafiği aksamadı

BTK, 1 Kasım'da alınan tedbirler sayesinde mobil ve sabit telefon görüşmeleri ile internet trafiğinin normal seyrinde devam ettiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nca (BTK), seçimlerin yapıldığı 1 Kasım günü mobil ve sabit hat telefon hizmetleri ile internet erişiminin normal seyrinde devam ettiği bildirildi.

BTK'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, seçimin güvenli şekilde yapılmasını sağlamak, mobil ve sabit telefon ile internet iletişiminin kesilmemesi için gereken bütün tedbirleri almak için Seçim Koordinasyon Merkezi kurulduğu hatırlatıldı. 

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’ın talimatıyla kurulan merkezden, GSM operatörleri ve bazı internet servis sağlayıcıları ile video konferans sistemiyle bağlantı kurularak gelişmelerin anlık takip edildiği belirtilen açıklamada, Sayan’ın başkanlığında oluşturulan Koordinasyon Merkezi'nde, Başkan Yardımcısı İsmail Karayılan, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ali Nazmi Uzun, Spektrum Yönetimi Daire Başkanı Yunus Şuayp Çetin, Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Arif Arısoy ve Tüketici ile İlişkiler Müdürü Gökhan Evren ile bazı uzmanların yer aldığı kaydedildi.

1 Kasım seçimlerinin huzur ve güven ortamında yapılması gibi alınan tedbirlerle mobil ve sabit telefon görüşmeleri ile internet trafiğinin de normal seyrinde devam ettiği ifade edilen açıklamada, iletişimin aksamasına neden olabilecek hiçbir olumsuz gelişmenin yaşanmadığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Sayan, mobil ve sabit telefon operatörleri ile internet servis sağlayıcılarına seçimlerdeki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir