Seçim tansiyonu düşmüyor

Oda ve borsalarda seçim heyecanı sürüyor. Adana Sanayi Odası'nda kazanan 21 mayıstaki meclis toplantısında belli olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Tokat'ta Ahmet Arat, Burdur'da Yusuf Keyik ticaret sanayi odası seçimini yeniden kazanırken, Burdur Ticaret Borsası'nda Yılmaz Başar, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın Şükrü Başdeğirmen dönemi başladı. Gebze Ticaret Odası'nda Nail Çiler de yeniden seçilenler arasında.

İSTANBUL - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada 2 mayısta başlayan seçim maratonunda tansiyon hiç düşmüyor. Adana Sanayi Odası'nda 23 meslek grubundan 13'ünü kazanan mevcut başkan Sadi Sürenkök 21 mayıstaki meclis toplantısına avantajlı gidiyor.
Meclis başkanlığı yarışını Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda İzzet Bayar, Antalya Ticaret Borsası'nda Hüseyin Cahit Kayan kazanırken, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nda mevcut başkan Ahmet Arat güven tazeledi. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nda Yusuf Keyik yeniden kazanırken, Burdur Ticaret Borsası'nda Yılmaz Başar mevcut başkan Baki Varol'u yenilgiye uğrattı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni başkanı ise 2 adayı geride bırakmayı başaran mevcut başkan yardımcısı Şükrü Başdeğirmen oldu. Gebze Ticaret Odası'nda Nail Çiler başkanlığına resmiyet kazandırırken, meclis başkanlığına da Nejat Hasan Karağaçlı seçildi.

ADASO'DA SEÇİM DÜĞÜMÜ 21 MAYIS'TA ÇÖZÜLECEK

Adana Sanayi Odası'nda (ADASO) meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri yapıldı. Bin 677 kayıtlı üyesi bulunan Adana Sanayi Odası üyeleri 23 değişik meslek grubu için oy kullandı. İnşaat mühendisi ve müteahhit Sadi Sürenkök'ün ikinci dönem için yeniden göreve talip olduğu seçimlerde, bir önceki seçimde Ümit Özgümüş'e karşı başkanlık
yarışını bir oyla kaybeden tekstilci Zeki Kıvanç da üyelerden başkanlık için destek aradı. ADASO'da yapılan tasnif sonuçlarına göre 23 meslek grubundan 13'ünü mevcut başkan Sadi Sürenkök'ü  destekleyen grubun kazandığı ifade edildi. 9 meslek grubunda ise Adana Sanayi Odası Başkan Adayı Zeki Kıvanç'ın desteklediği listenin önde olduğu
belirtilirken, bir meslek grubunun seçime bağımsız olarak girdiği ifade edildi. Oylamada 23 meslek grubundan 48 meclis üyesi ile 70 meslek komitesi üyesi seçildi. ADASO'da 21 mayıs salı günü bir araya gelecek 48 meclis üyesi 11 kişilik ADASO Yönetim Kurulu'nu ve yeni başkanı belirleyecek.

ANTALYA'DA ATSO VE ATB'NİN MECLİS BAŞKANLARI BELİRLENDİ

[PAGE]

ANTALYA'DA ATSO VE ATB'NİN MECLİS BAŞKANLARI BELİRLENDİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanlık Divanı seçimi ATSO Meclis Salonu'nda yapıldı. İzzet Bayar ve Tahsin Aksoy'un aday gösterildiği seçimde 65 oy alan Bayar ATSO Meclis Başkanı oldu. Başkan yardımcılıklarına Nilay Akbaş ve Süleyman Özer, divan katip üyeliğine ise Rifat Çelik seçildi. Bayar göreve seçilmesinin ardından
yaptığı konuşmada, 131 yıllık mazisi bulunan ATSO'ya başkanı seçilmesinden dolayı onur duyduğunu belirterek, "Laf ya da kişilerle uğraşmak yerine hep birlikte ortak hedef doğrultusunda kenetlenmek mecburiyetindeyiz. Bu çatı altında olan herkesin ortak hedefi; inanmak, güvenmek ve başarmak olmalıdır"dedi. Antalya Ticaret Borsası'nda (ATB) ise bir önceki dönem meclis başkanlığı yapan Hüseyin Cahit Kayan yeniden başkanlığına seçildi. Meclis başkan yardımcılığına Veli Karasu ile Tefil Başkaya, katip üyeliğe Adnan İngeç seçildi. Öte yandan ATB yönetimi de Ali Çandır başkanlığında görev dağılımı yaptı. ATB başkan yardımcıları İbrahim Köseoğlu ile Halil Bülbül olurken, Mahmut Ruhi Alpagot sayman üye oldu. 3 Mayıs'ta yapılan seçimle üyeleri seçilen 7 meslek komitesi de ilk toplantısını yaparak, başkan ve başkan yardımcılarını seçti.

TOKAT'TA AHMET ARAT 2 ADAYI RAHAT GEÇTİ

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nın Büyük Tokat Otelinde gerçekleştirilen oda organ seçimlerinde mevcut başkan Ahmet Arat güven tazeledi. 12 yıl TSO başkanı olarak görev yapan Orhan Sarıtaşlı ile işadamı Fatih Gökdere ile yarışan Arat'ın ekibi, 24 meclis üyeliğinden 18'ini kazandı. 4 meclis üyesi Fatih Gökdere'nin listesinden, 2 meclis üyesi de Orhan Sarıtaşlı'nın listesinden seçildi. Odada organ seçimleri önümüzdeki hafta sonu belirlenecek. Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Başkan Arat, "Tokat'a vereceğimiz hizmetleri hep beraber gönül birliği el birliği içerisinde yaparız diye umut ediyorum" dedi. Arat, Orhan Sarıtaşlı'nın kendi komitesinden seçilemediğini vurgulayak "Yeni seçilen meclis önümüzdeki hafta kendi içerisinde ilk önce meclis başkanını devamında ise yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulunu seçecek" diye konuştu.

GEBZE TİCARET ODASI'NDA ÇİLER GÜVEN TAZELEDİ

Geçtiğimiz hafta yapılan Gebze Ticaret Odası (GTO) meslek komitesi seçimlerini bir adım önde tamamlayan mevcut başkan Nail Çiler, ilk meclis toplantısında başkanlık seçimini kazanarak güven tazeledi. Nail Çiler 72 meclis üyesinden 41 oy alarak ikinci kez başkanlığa seçilirken, rakibi İsmail  Kurt 30 oyda kaldı, bir oy ise boş çıktı. Seçim sonrası bir açıklama yapan Nail Çiler, amaçlarının Gebze'nin gelişmesine katkı sağlayacak projelere imza atmak olduğunu belirterek, "Ben ve ekibim imza attığımız projelerle anılmak istiyoruz. Daha önceki dönemde bir üniversite projemiz vardı. Bugün parlamentoda görüşülüyor. Metro projemiz ise büyükşehir belediyesi tarafından desteklenmeye başlandı. Bölgemiz için yeni bir proje hazırladık. Haziran ayı meclis toplantısında yeni projemizi kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. GTO Meclis Başkanlığı yarışını ise GESİAD'ın adayı Abdullah Akpınar ile yarışan Nejat Hasan Karağaçlı kazandı.

ITSO'NUN YENİ BAŞKANI ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN OLDU

[PAGE]

ITSO'NUN YENİ BAŞKANI ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN OLDU

Mevcut başkan Hasan Hüseyin Kaçıkoç'un yeniden aday olamadığı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) seçimlerinde İsmail Rüştü Çelik ve Eyüp Avcular ile yarışan mevcut başkan yardımcısı Şükrü Başdeğirmen'in ekibi 17 komitenin tamamını almayı başardı. Merko Düğün Salonu'nda yapılan seçimlerde pembe listeyle İsmail Rüştü Çelik, mavi listeyle Eyüp Avcular, beyaz listeyle de Şükrü Başdeğirmen yarıştı. Seçim sonrası açıklama yapan Başdeğirmen, ITSO'daki 3'üncü şeçimden de galip ayrıldığını belirterek, "Bundan sonra bizi çok ağır bir yük bekliyor. Oy verenlere de vermeyenlere de teşekkür ederim. Güzel çalışmalara imza atacağız. 17 listenin 17'sinden de başarı ile çıkmamızın arkasında ekip arkadaşlarımın payı büyük" ifadesini kullandı.

BURDUR'DA 13 KOMİTEYİ DE YUSUF KEYİK KAZANDI

13 komitenin tamamını kazandı Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) seçimlerinde mevcut başkan Yusuf Keyik'in ekibi 13 meslek komitesinin tamamında seçimi kazanarak diğer aday Ali  Say'ı geride bıraktı. Burdur Ticaret Borsası'nda ise mevcut başkan Baki Varol'un karşısına aday olan Yılmaz Başar seçimleri 52 oy farkla kazandı. Yılmaz Başar 394 geçerli oyun 221'ni, mevcut başkan Baki Varol ise 173'ünü aldı.

KARADENİZ EREĞLİ'DE TETİKER GÖREVİ GENÇ'TEN DEVRALDI

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni başkanı Yaşar Tetiker eski yönetim kurulu başkanı Mehmet Genç'ten görevi devraldı. Eski meclis başkanı Zeki Us ile yeni meclis başkanı Faruk Yazıcı'nın da katıldığı törende söz alan Mehmet Genç, birlik ve beraberlik mesajları vererek bu tür devir teslim törenlerinin önümüzdeki dönemlerde de gelenek haline getirilmesinin düşünüldüğünü ifade etti. Yeni başkan Tetiker ise daha önce de TSO Başkanlığı yaptığını anımsatarak, görevi tekrar devir almanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Tetiker, "Yönetimimiz ve arkadaşlarımızla birlikte belirli bir program dahilinde uyum içersinde faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Söz verdiğimiz üzere Ereğli'de önemli çalışmalar yapacağız. İlçenin hassas ekonomik durumuna özen göstererek bu çalışmalarımızı yürüteceğiz. Yarım kalan çalışmalara da kaldığı yerden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ofluoğlu, Karamehmetoğlu lehine adaylıktan çekildi

[PAGE]

 

Ofluoğlu, Karamehmetoğlu lehine adaylıktan çekildi

Ekin KOÇ

RİZE - Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu bugün yapılacak seçim öncesi Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu lehine adaylıktan çekildi. 8 yıllık yönetim kurulu başkanlığını bırakarak yine aynı takım içinde farklı görev ve sorumluluklar almaya hazırlandığını belirten Ömer Faruk Ofluoğlu, "8 yıl önce "ben yok biz varız" sloganıyla göreve gelerek takım halinde başarılı çalışmalar yaptık. Bunun neticeleri bu seçimlerde görülecek. Yeni kurulacak mecliste daha yeni. daha genç, daha eğitimli arkadaşları da aramıza alarak yine büyük bir takım halinde yola devam edeceğizMeclise seçilip çoğunluğu sağlarsak ve bize de arkadaşlarımızın yanında ağabey görevi verirlerse o göreve de beraber devam edeceğiz. Şimdiden herkese başarılar diliyoruz. Ticaret ve sanayi odası Rize için kanaat önderi bir kurumdur. Seçimin de en kalitelisini, işin de en kalitelisini biz yapmalıyız. Bize yakışan budur" diye konuştu.
Yeni başkan adayı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ise yenilenmekle birlikte takım olarak yola devam ettiklerini vurgulayarak, "Sadece var olan konumlarda değişiklik oldu. Önümüzdeki süreçte odanın başlatmış olduğu projeleri takip etmek ve onları tamamlamak niyetiyle göreve talip oldum. Meclis içinde de değişiklikler olacak. Bu değişimin bir dinamik oluşturacağına inanıyorum. Rize'nin altyapı eksikliklerini gidermeye yönelik lojistik köy, havaalanı ve demiryolu aksı ile ilgili projeleri takip edeceğiz. Kuzey-güney aksındaki Ovit Tüneli geçen dönemde Rize TSO'nun
girişimleriyle yapılmaya başlandı.Bu tünel Rize'nin stratejik önemini arttıracak. Kente büyük bir ivme kazandıracak havaalanı ve demiryolu bağlantısı için de çalışacağız" açıklamasını yaptı.