Seçimler dış basının da gündeminde

Uluslararası haber ajansları, Türkiye’deki genel seçimleri yakından izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır’daki bombalı saldırının dikkatleri HDP’ye çevirdiği yorumunda bulunan Reuters, haberini “Türkler, Pazar günü 10 yılı aşkın bir süredir Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha fazla güç toplamasının önünü açacak ya da onun kurduğu Ak Parti’nin 12 yıllık tek parti yönetimini sona erdirecek en çekişmeli parlamento seçimleri için oy kullanmaya başladı” ifadesiyle geçti.

Yine Diyarbakır'daki bombalı saldırıya dikkat çeken Fransız haber ajansı AFP ise, “Seçimler, Kürt yanlısı Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) mitingine yönelik iki kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bombalı saldırının gölgesinde geçiyor" yorumuyla haberini paylaştı. Ajans, haberinde “Türkiye, Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke üzerinde daha fazla hakimiyet kurup kurmamasını belirleyecek başa baş bir seçimde sandığa gidiyor” ifadesine yer verdi.

Associated Press haber ajansı ise “Türkiye Pazar günü, iktidar partisi milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlerini desteklemek için Anayasa’yı yeniden yazıp yazmamalarını belirleyecek hayati önemdeki seçime gidiyor” ifadesini kullandı. 

Haberde, “Erdoğan’ın seçimlerde yarışmadığı fakat Türkiye demokrasisini önemli ölçüde değiştirecek ve ülkenin en güçlü politikacısı olarak yönetimini uzatıp uzatmama konusunda bir referandum olduğu” yorumu yapıldı.