Şehir Hatları seferleri 'cebe' girdi

'Şehir Hatları Mobil' uygulamasıyla yolcular, sefer tarifeleri ve güzergah bilgisinin yanı sıra anlık bilgi paylaşımıyla iptal seferlerden de haberdar olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şehir Hatları tarafından başlatılan "Şehir Hatları Mobil" uygulaması sayesinde akıllı telefon ve tablet bilgisayar kullanan yolcular, sefer tarifeleri ve güzergah bilgisinin yanı sıra anlık bilgi paylaşımıyla iptal seferlerden de haberdar olacak.

Şehir Hatları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bilgi teknolojileri uygulamalarına oluşan yoğun ilgi nedeniyle kurumsal hizmetler mobil alana taşınıyor.

Tablet bilgisayar ve akıllı cep telefonu kullanıcıları, mobil uygulama ile Şehir Hatları'nın kurumsal hizmetlerini yakından takip edebilecek.  

Şehir Hatları mobil bilgi sistemini telefon ve tablet bilgisayarlarına indiren kullanıcılar, tüm sefer bilgilerini, güncel vapur tarifesini, iptal seferlerini öğrenmelerinin yanı sıra dilek-şikayet, öneri, uyarı ve yorumlarını online olarak iletebilecek. İskele sorgulama kısmında adı girilen iskeleden, hangi yöne seferler bulunduğu ve tarife saatleri tespit edilebilecek.

Uygulamanın en dikkat çekici özelliği, "Push Notification" (akıllı telefonlarda, ücretsiz olarak farklı amaçlarla mesaj gönderilmesini sağlayan uygulama) yöntemiyle anlık mesaj bilgilendirme servisi. Bu servisle kullanıcılar, vapur seferleriyle ilgili gelişmeleri anında öğrenebilecek.

Uygulamayla daha sonra, Şehir Hatları ile boğaz turlarına katılmak isteyen yolculara kredi kartıyla "mobil bilet" satışı planlanıyor.

'Yolcular yeni gelişmelerden haberdar olacak'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, Türkiye'nin en köklü kurumlarından Şehir Hatları'nın altyapısını teknoloji tabanlı uygulamalarla güçlendirdiklerini belirterek, bilgi sistemlerine dayalı fırsatları yolcularıyla paylaşmak istediklerini kaydetti. 

Planladıkları projelerle yolcularına bir vizyon sunma isteğiyle hareket ettiklerini anlatan Genç, "Bilgi sistemlerine yönelik oluşan yoğun ilgi, kurumların bu yönde adımlar atmasını gerekli kılmaktadır. Hayatımızı kolaylaştıran bu tür uygulamaları devreye alarak, yolcularımızın entegre edilmiş ulaşımdan optimum düzeyde faydalanmalarını sağlamak istiyoruz. Yeni başlattığımız hizmet sayesinde yolcularımız Şehir Hatları ile ilgili gelişmelerden haberdar olacak, tur bileti satın alabilecek, ek sefer ve iptaller hakkında bilgi edinebilecek" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir