Şehit eşini Budist duasıyla uğurladı

Terör örgütü PKK mensuplarınca Yenişehir ilçesindeki saldırıda şehit edilen trafik polisi Tansu Aydın için tören düzenlendi. Törende ağıt yakan şehit polisin Tayvanlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın, Budist inancına göre eşi için yere kapanarak dua etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'da trafik kazasıyla ilgili tutanak tutarken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan evli ve 6 yaşında bir kız çocuğu babası Tansu Aydın (37) için Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Saygı duruşuyla başlayan törende, şehit için dua okundu. Şehidin yakınları gözyaşı döktü. 

Şehit polisin tabutunun ambulanstan indirilmesi sırasında Tayvanlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın ile yakınları ağıtlar yaktı. Törende Bakan Mehdi Eker'in konuşması sırasında sandalyede oturan şehit polisin Tayvanlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın yere diz çökerek Budist inancına göre dua etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, burada yaptığı konuşmada, terör örgütünün kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiğini, polis Tansu Aydın'ın kalleşçe pusuya düşürerek şehit ettiğini belirtti.

"Birkaç gündür gerek DAEŞ, gerek PKK kanlı terör örgütleri hem birbirlerini beslemek suretiyle, milletimize, emniyet güçlerimize, askerimize, polisimize ve sivil vatandaşlarımıza karşı terörist saldırılarını artırmışlardır" ifadesini kullanan Bakan Eker, bu eylemleri yapanlara gerekli cezayı vermekte kararlı olduklarını kaydetti.

117771.jpg

Bakan Eker, sivil toplum  ve meslek kuruluşları temsilcilerinin şiddet ve terör içeren bu tür kanlı saldırılara daha yüksek sesle, daha cesur bir şekilde karşı durmasını istedi.

Eker'in yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından şehidin naaşı toprağa verilmek üzere memleketi Zonguldak'a gönderildi.