Şehit Kara son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki saldırıda şehit düşen uzman onbaşı Mehmet Kara'nın cenazesi, Kırşehir'de toprağa verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santralinin güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan uzman onbaşı Mehmet Kara, Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kara'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak törenin düzenleneceği Cacabey Camisi'ne getirildi. Törene katılan protokol üyeleri, şehidin babası Metin Kara'ya taziyelerini iletti. Şehidin babası Metin ve annesi Nazlı Kara ile kız kardeşleri ile nişanlısı Zehra Tavus, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Mehmet Şahin, cenaze namazını kıldırdıktan sonra cemaate hitaben, cenaze namazlarının bilinçli şekilde kılınması gerektiğini ve namaz sırasında gösteri yapılmasının dinen uygun olmadığını söyledi. Bu sırada, alandaki bazı kişiler, Şahin'e tepki gösterdi. Bunun üzerine Şahin, konuşmasını tamamlayıp dua okudu.

Şehidin naaşı, askerlerin omzunda bir süre taşındıktan sonra Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, MHP Kırşehir Milletvekili Cemil Yıldırım Türk, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze naması öncesi HDP binasına saldırı

Öte yandan, cenaze namazı öncesinde ellerindeki Türk bayraklarıyla Lise Caddesi'nde toplanan bir grup, slogan attı. Yürüyüşe geçen grup, HDP il binasının bulunduğu alanda durdu. Gruptakilerden bazıları, taş atarak binanın camlarını kırdı.

Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Bina önünde tedbir alan polis, olayların büyümesi üzerine biber gazıyla müdahalede bulundu. Taş atan gruptakilerden 6'sı gözaltına alındı.