Şehit korucular toprağa verildi

Şırnak'ta PKK'nın açtığı ateş sonucu şehit olan korucular toprağa verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞIRNAK - Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde operasyona giderken PKK tarafından açılan ateş sonucu şehit olan 5 geçici köy korucusu toprağa verildi.

Çatışmada şehit düşen geçici köy korucuları Hasan Güngör, Reşat Güngör, Selahattin Güngör kardeşler ile Ömer Bilik ve Refik Altın için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Törene 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, vali yardımcıları, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.Törenin ardında yaklaşık 350 araçlık konvoy ve 3 bin kişinin katılımıyla şehit olan 3 kardeşin cenazesi merkeze bağlı Kumçatı Beldesinde, diğer 2 şehidin cenazesi de Kızılsu köyünde defnedildi. Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde 5 geçici köy korucusunun şehit olduğu çatışmada, 5 geçici köy korucusunun da yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan terörle mücadele olaylarına ilişkin duyuruya göre, çatışma dün saat 21.05'te yaşandı. Duyuruda ayrıca, bir teröristin dün saat 20.20'de İzmir'in Seferihisar ilçesinde yakalandığı da belirtildi.