Şehit pilotlar için tören

Kara Pilot üsteğmenler Faik Şimşek ve Volkan Koçyiğit için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Malatya'dan havalandıktan sonra Kayseri'nin Sarız ilçesi Küçükkabaktepe yakınlarında dün düşen askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot üsteğmenler Faik Şimşek ve Volkan Koçyiğit için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehit üsteğmen Şimşek'in eşi Eda Şimşek, ikiz çocukları Belinay ve Berkay, annesi Samiye ve babası Mustafa Şimşek; şehit üsteğmen Koçyiğit'in eşi Seyran Koçyiğit, 3 yaşındaki oğlu Tuna ile annesi Gönül ve babası Yusuf Koçyiğit, yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve eşi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Arslan Güner, Ankara Valisi Kemal Önal, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Garnizonu'nda görevli generaller ile subay ve astsubaylar katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Orgeneral Başbuğ ve diğer komutanlar, Kocatepe Camisi'ne gelişlerinde şehit üsteğmenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Şehit üsteğmenler için kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Gül, Orgeneral Başbuğ ile bazı generaller, subaylar ve vatandaşlar katıldı.

Şehit subayların cenazeleri bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Askeri törenin ardından şehit üsteğmen Şimşek'in cenazesi Kırşehir'e, şehit üsteğmen Koçyiğit'in cenazesi de defnedilmek üzere İzmir'e gönderildi.