Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Berkin Elvan için Tunceli'de düzenlenen gösteriler sırasında kalp krizi geçirerek şehit olan polis memuru Küçüktağ'ın cenazesi, memleketi Elazığ'da toprağa verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ELAZIĞ - Gezi Parkı odaklı eylemlerde yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Tunceli'de düzenlenen gösteriler sırasında kalp krizi geçirerek şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın cenazesi, Elazığ Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından öğle namazına müteakiben kıldırılan cenaze namazının ardından Harput Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze namazına, şehit Küçüktağ'ın ailesi ve yakınları ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Elazığ milletvekilleri Zülfü Demirbağ ve Şuay Alpay, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, daire amirleri, emniyet personeli, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tunceli Emniyet Müdürü Yılmaz, cenazenin defnedilmesinin ardından, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını baba Süleyman Küçüktağ'a teslim etti. Şehidin annesi Miyase ve eşi Gülşah Küçüktağ ile bazı yakınları, mezarın başında ağıt yaktı.

Emniyet'ten açıklama:
Biber gazı ile ilgisi yok

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın dün Tunceli'de görev esnasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Şehidimizin, görev yaptığı ekip aracının içerisinde aniden fenalaşarak kalp krizi geçirdiği tanıklar tarafından ifade edilmiştir. Meslektaşımız, içerisinde bulunduğu araç eylemciler tarafından yoğun taş yağmuru altında kaldığı esnada kriz geçirmiştir. Şehidimizin görevli olduğu bölgede biber gazı kullanılmamıştır. Dolayısıyla, şehidimizin geçirdiği kalp krizinin biber gazı etkisine bağlı olarak meydana geldiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Şehidimizin kalp hastası ve kalbinde pil olduğu iddiası da doğru değildir. Aziz Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm teşkilatımıza başsağlığı dileriz." 

Kılıçlar'dan taziye mesajı

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, yayımladığı taziye mesajında, görevi başındaki polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın dün Tunceli'de gerçekleşen toplumsal olay sırasında geçirdiği rahatsızlık sonucu şehit olduğunu belirtti. 

Şehit polis memuruna Allah'tan rahmet dileyen Kılıçlar, "Aziz şehidimizin ailesine, yakınlarına ve tüm teşkilatımıza başsağlığı dilerim" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir