Şehit Uzman Çavuş Aktaş'a son görev

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar esnasında teröristlerce düzenlenen saldırı sonrasında tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Adem Aktaş, memleketi Kahramanmaraş'ta defnedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar esnasında teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit olan Uzman Çavuş Adem Aktaş (27), memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Aktaş'ın naaşı, Ankara'daki törenin ardından askeri uçakla Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığına, oradan da Elbistan Devlet Hastanesinin morguna nakledildi.

Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, "helallik" alınması için Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Ardından Hocazade Camisi'nde tören düzenlendi.

Şehidin annesi Hatice Aktaş, sağlık ekiplerinin de hazır bekletildiği alana, asker ve polislerin yardımıyla getirildi.

Anne Aktaş, tören boyunca tabutun yanından ayrılmadı.

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Hatice Aktaş'ın yanına giderek başsağlığı diledi.

Bakan Ünal, anne Aktaş'a, "Bu kardeşiniz, bundan sonra bir evladınız olarak emrinizdedir. Her zaman ne sıkıntınız olursa yanınızdayım" dedi.

"Canımız bu vatana feda olsun"

Şehidin yakınları, "yetim yavrum gitti, canımız bu vatana feda olsun" diye gözyaşı döktü.

Öğle vakti İl Müftüsü Muhammed Gevher'in yaptığı duanın ardından cenaze namazı kılındı.

Şehidin naaşı askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu.

Askeri bandonun katıldığı kortej eşliğinde tekbirler getirilerek bir süre taşınan şehit Aktaş, Hocazade Asri Mezarlığı'na getirilerek burada toprağa verildi.

Biri kız, 3 çocuklu Ali ve Hatice Aktaş çiftinin en küçük çocukları Adem Aktaş'ın 1,5 yıldır Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki Jandarma Komando Birliğinde görev yaptığı ve geçici görevlendirmeyle Sur ilçesine gittiği öğrenildi.

Şehidin babası Ali Aktaş'ın ise 2 yıl önce Cezayir'de çalışırken geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Törene, Bakan Ünal'ın yanı sıra Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Uğur Dilipak, İlker Çitil ve İmran Kılıç ile MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşıoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.