Şehitlerimizi son yolculuklarına uğurluyoruz

Erzincan'ın Kemah ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan askerler düzenlenen törenlerle toprağa veriliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HASSA - Mayın patlaması sonucu şehit olan askerler törenle son yolculuklarınıa uğurlanıyor. Şehit Jandarma Er Abdurrahman Bolat'ın cenazesi, Hatay'ın Hassa ilçesinde toprağa verilirken, Jandarma Er Adem Bilaloğlu için İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde tören düzenlendi. Şehit Murat Atsen ise, Bursa Ulucami'de kılanan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Şehit Jandarma Er Abdurrahman Bolat

Hassa Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Abdurrahman Bolat'ın (21) cenazesi, önce Ardıçlı beldesindeki ailesinin evine getirildi. Türk Bayrağı'na sarılı tabut, daha sonra kortej eşliğinde, Mevlana Camisi'ne götürüldü. Kortejin yürüyüşü sırasında, vatandaşlar "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attılar.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, şehit Abdurrahman Bolat için Mevlana Camisi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, acı bir vesile ile bir arada bulunulduğunu ve şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türk Milleti'ne baş sağlığı diledi. Atalay, şehitlerin acısını aileleri kadar derinden duyduklarını ve bundan emin olunmasını isteyerek, "Bu şehitlerimiz, millete mal oldular. Onlar, milletin şehit evlatlarıdır. Tesellimiz şehit mertebelerine ulaşmalarıdır. Şehitlik, yüce bir mertebedir" dedi.

Şehit Jandarma Er Adem Bilaloğlu

Kemah'ta şehit olan Jandarma Er Adem Bilaloğlu için İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde tören düzenlendi. Törene Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ömer Paç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir milletvekilleri İsmail Katmerci, Mehmet Tekelioğlu, Taha Aksoy, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Devlet Bakanı Aydın, Milli Savunma Bakanı Gönül, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Özel ve diğer protokol mensupları şehit erin annesi Ayten ve babası İdris Bilaloğlu'na baş sağlığı dileğinde bulundu.

Şehit Murat Atsen

Şehit Murat Atsen ise, Bursa Ulucami'de kılanan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Şehit Er Atsen'in cenazesi, Ortabağlar Mahallesi Ural Sokak'taki evinden alınarak Ulucami'ye getirildi. Cenazeyle birlikte camiye gelen şehit erin babası Yılmaz Atsen, halası Saliha Arat, kardeşleri Hülya Çavuş ve Mehmet Atsen, anneannesi Bülbül Aktaş, kendileri için ayrılan özel bölümde taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir, Bursa milletvekilleri, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla Ulucami'nin avlusunu ve çevresini dolduran vatandaşlar terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.