Şehitlerimizi uğurluyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
MALATYA - Bingöl'de şehit olan 8 polis memurunun cenazeleri, Malatya'daki törenin ardından memleketlerine uğurlandı. İçişleri Bakanı Şahin, "Bedbahtlara, bu vatan toprağı dar gelecek" dedi.
 
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan 8 polis memuru için Malatya Havalimanı'nda tören düzenlendi.
 
Törene, şehit aileleri, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Malatya Valisi Vasip Şahin, Elazığ Valisi Muammer Erol, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin ve Cemal Akın ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır katıldı.
İdris Naim Şahin, İsmet Yılmaz ve Cevdet Yılmaz, tören alanına gelişlerinde, şehit ailelerine taziye dileklerini iletti.
 
Bakan Şahin, törende yaptığı konuşmada, güvenlik güçlerinin, aziz vatan, aziz millet ve yüce devlet için canlarını feda etmekten çekinmediğini söyledi.
 
Güvenlik teşkilatının bağırlarına bastığı şehitlerini unutmayarak, kutsal görevine bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Şahin, ''Bu toprağı bölmek, bu devleti yıkmak için hain emelleri uğruna saldırılarını, ihanetlerini devam ettiren bedbahtlara, bu vatan toprağı dar gelecektir. Şehitlerimiz ve onların önünden giden değerli vatan evlatları, şerefleriyle doğdular, şerefleriyle yaşadılar ve şerefleriyle şehit oldular'' dedi.
 
Şehitler toprağa veriliyor
 
Şehit polis memuru Murat Toprak'ın cenazesi Adıyaman'da, Şehit polis memuru Cuma Mercimek'in cenazesi Hatay'da, şehit polis memuru Gökhan Kuzu Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı.
Bu konularda ilginizi çekebilir