Şehitlerimze son görev

Şemdinli'deki saldırıda şehit olan 3 askerin cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAKKARİ - Şemdinli'de terör örgütü PKK üyelerince jandarma üs bölgesine yapılan saldırıda şehit olan 3 asker bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Erkan Akdeniz'in cenazesi memleketi Iğdır'da, aynı kaderi paylaştığı ağabeyi Mehmet Akdeniz'in mezarının yanına defnedildi.

Atatürk Caddesi'ndeki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen törene, şehit Akdeniz'in babası Ahmet ve annesi Göget Akdeniz, yakınları ile Iğdır Valisi Amir Çiçek, 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Sevil, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ernail Keleş, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Kürtçe ağıtlar yakan acılı anne Göget Akdeniz, şehit Akdeniz'in cenazesi askerlerin omzunda tören alanına getirildiği sırada fenalaştı. Göget Akdeniz'e, tören alanında bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.

Iğdır Müftüsü Nuri Değirmenci tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarına alınan şehit Akdeniz'in naaşı, kortej eşliğinde Dörtyol Mevkisi'ne kadar taşındı.

Ay yıldızlı bayrakların açıldığı törende, vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Daha sonra, cenaze aracıyla Halfeli beldesine götürülen Akdeniz'in naaşı, 1997 yılında Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, bir operasyon sırasında mayın patlaması sonucu şehit düşen ağabeyi Mehmet Akdeniz'in mezarının yanında toprağa verildi.

Şehit Jandarma Er Mahmut Yalçındağ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, jandarma üs bölgesine terör örgütü PKK üyelerince gerçekleştirilen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Mahmut Yalçındağ, Gaziantep'te toprağa verildi.

Gaziantep Ulu Cami'de düzenlenen törene, şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı ve Halil Mazıcıoğlu, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Nejat Koçer ile askeri ve idari erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Bulut'un kıldırdığı cenaze namazıyla sona eren törenin ardından Şehit Jandarma Er Mahmut Yalçındağ'ın tabutu askerler tarafından eller üzerinde taşınarak top arabasına kondu.

Yaklaşık 300 metre top arabasında taşınan şehit cenazesi daha sonra Yeşilkent Mezarlığı'na götürülerek buradaki şehitliğe defnedildi.

Şehit Volkan Yulalı'nın cenazesi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Volkan Yulalı'nın cenazesi, Kars'ın Digor ilçesine bağlı Şenol köyünde toprağa verildi.

Yulalı'nın cenazesi, Kars Devlet Hastanesi morgundan alınarak, konvoy eşliğinde Kars'a 65 kilometre uzaklıktaki Digor ilçesine bağlı Şenol köyüne getirildi. Askerlerin omzunda köy mezarlığına kadar taşınan Yulalı'nın cenazesi, burada Digor Müftüsü Mikail Özkan tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Yulalı'nın cenazesinin defini sırasında saygı atışı yapıldı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir