Şehitlerin sayısını sayamaz olduk!

MHP'li Vural, artan terör olaylarına karşılık hükümeti eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, son günlerde artan terör saldırı nedeniyle, "Şehitlerin sayısını sayamaz olduk" diyerek hükümete "Bari konuşmayın. Milletin aklıyla dalga geçmeyin" seslendi. 
 
TBMM'de bir basın toplantısı yapan Vural, "Kan üzerinden siyaset yapanlara sesleniyorum. Hiç mi vicdanınız sızlamaz" diyerek şöyle devam etti: 
 
"Her terör saldırısından sonra güvenlik zirvesi yapıyorlar. Sonuç yine aynı. Hükümet ve sözcülerine sesleniyorum. Hiç olmazsa susun, konuşmayın. Terörle mücadele etmeyerek, terör örgütünün başarıya ulaşıyorsa, kimse bunu nasip, kısmet olarak yorumlayamaz. Hala PKK'dan medet, BDP'den siyasi adım atmasını isteyenler var. Hala bir yerlerde görüşmeler yapıyorlardır. 
 
Yıkım koordinatörü Beşir Atalay nerede? Kalkınma Bakanı, Orman Bakanı açıklama yapıyor, Atalay nerede? İstihbarat zafiyeti nereden kaynaklanıyor? Niye güvenlik kuvvetlerimiz ve askerimiz korunamıyor? Niye zırhlı araçlar temin edilmiyor. Helikopterlerle, zırhlı araçlarla gezenlere sesleniyorum, 'Bu milletin kınalı kuzularına niye bu imkanlar kullanılmıyor?'. PKK'lılar elini kolunu sallayarak nasıl kaçabiliyor? 
 
Sayın Başbakan Yardımcısı Arınç, 'artık bunlar öldürmekten yorulurlar, kemale ererler' diye mi düşünüyor? Bu zihniyetle mi terörle mücadele edeceğiz. Bir de kalkmış 'terörisler akıllıca hareket edip en son otobüse ateş açmışlar' diye yorum yapıyor. Böyle zihniyet mi olur? Milletin aklıyla dalga geçmeyin." 
 
Hükümetin yanlış tavırları nedeniyle "Anaların kınalı kuzuları, evlerine bayrağa sarılı tabutlarla dönüyor" diyen Vural, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Obama ile yaptığınız görüşmede Suriye ile ilgili görüştüğünüzü beyan ediyorsunuz. Sizin önceliğiniz nedir? Anlık istihbarat gelmiyor. Hükümet adeta terör örgütü karşısında bir mağlubiyet psikolojisine girmiştir" diyerek şöyle devam etti: 
 
"Susmayacağız, susturamayacaklar. Yapılan yanlışları tek tek anlatacağız. Hükümetin terörle mücadele için tüm imkanları seferber etmesi gerekir. Kandil'de terör örgütünün rahat rahat hareket etmesine engel olması gerekir. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Öcalan'ın zihniyeti farklı değildir. Bu açıkça görülmektedir." 
 
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'e verilen cezaya ilişkin bir soruya da cevap veren Vural, "öncelikle çifte standart uygulandığını hatırlatmak isterim. Tuncel tutuksuz yargılanırken, Engin Alan tutuklu yargılanmasının nedeni ayağa kalkmaması olabilir mi? Bende bunu sormak isterim" dedi. Bir bakanın "PKK'nın tekrar görüşme masasına oturması için İngiltere'den yardım isteği" yönündeki iddiaları da gündeme getiren Vural, "Önümüzdeki dönemde bunlarda ortaya düşecektir. Kimdir bu bakan ortaya çıkacaktır" diye konuştu.
 
 
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir