Şeker Bayramınız kutlu olsun

Meteoroloji'nin uyarısına göre bayram yağışlı geçecek. Gerekli önlemler alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Şeker Bayramı kutlanıyor. Üç gün sürecek Şeker Bayramı ilk gününden itibaren, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak yağış görülüyor. Hava sıcaklığı, yağışla birlikte ülke genelinde 6-8 derece azaldı.

Bayram trafiğinin önüne geçilmek için ise, büyük kentlerde yoğunluk yaşanması beklenen noktalarda alınan önlemler arttırıldı. 3 günlük bayram süresince, belediyeler yurttaşların su, doğalgaz ihtiyaçlarını kesintisiz sağlamak için gerekli tedbirleri alırken, mezarlıklara ulaşım kolaylığı da sağlanıyor.

İstanbul'da İETT otobüsleri, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ile İDO'nun şehir hatları vapurları, Şeker Bayramı süresince yüzde 50 indirimli hizmet veriyor. İETT, arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artırıyor ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin de düzenli olarak yapılması için gereken tedbirleri alıyor. Ayrıca bayram süresince güvenlik önlemleri de en üst düzeyde tutularak kontroller sıklaştırılıyor. Yurttaşlar, her türlü sorun ve şikayetlerini, Ulaşım A.Ş'nin "212-444 00 88" numaralı telefonuna ve "www.istanbul-ulasim.com.tr" adresine bildirebiliyor.


İDO seferleri artırdı

İDO da bayram süresince sefer sayılarını artırdı ve rezervasyon tarihlerini genişleterek yurttaşlara hizmet vermeye başladı. Yurttaşlar, İDO ile ilgili şikayetlerini de "212-444 44 36" numaralı telefona iletebilecek ve aynı numaradan rezervasyon yaptırabilecekleri gibi bilet satışını da gerçekleştirebilecek. Ayrıca biletler, tüm Varan Turizm acentelerinden de temin edilebiliyor.

Öte yandan, köprü ve otoyollardan geçişler, arife günü olan 19 Eylül Cumartesi'den başlamak üzere ücretsiz oldu.

Boğaziçi İmar Müdürlüğü de bayram süresince görev yapacak ekiplerin sayısını arttırarak, tatil nedeniyle kaçak yapı ve gecekondu yapımına izin vermiyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü de bayram süresince görev yapacak 1 doktor, 1 zabıta ve 1 sağlık memurundan oluşan nöbetçi ekip, mesai saatlerinde Unkapanı Hıfzıssıhha Binası'nda hazır bulunuyor. Zabıta ekipleri de ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler gerçekleştiriyor, sokaklarda dolmuş, taksi ve minibüsleri denetleyecek. Ayrıca, nizam, intizam, temizlik kontrolleri ile çevreye zarar veren seyyar satıcıların denetimleri de zabıta ekiplerince yapılıyor.

Mezarlıklar Müdürlüğü de, mezarlıkları ziyarete açtı. Bayram süresince mezarlıklarda kontrol yapacak ekipler oluşturuldu, dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapılıyor ve halkın ziyaretlerini rahat gerçekleştirebilmesi için gerekli tedbirleri alındı.

Otobüsler Ankarada bedava, İzmir'de yüzde 50 indirimli

Şeker Bayramı nedeniyle Ankara'da da belediye otobüsleri üç gün süreyle ücretsiz yolcu taşıyacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de üç gün süren Şeker Bayramı boyunca ulaşıma yüzde 50 indirim yaptı. Metroyu kullanmak isteyen yurttaşların bayram boyunca ulaşımlarını kolaylaştırmak için hafta sonu sefer planına ilaveler yaparak sefer sıklığını artırıldı. İzdeniz'e bağlı yolcu vapuru ve arabalı vapurlarda da bayramın 1., 2. ve 3. günleri Pazar günü tarifesi uygulanarak bu tarifeye ek seferler konuldu. Buna göre yolcu vapurları saat 08.00'den, araba vapuru seferleri ise saat 10.00'dan itibaren başladı. Bayramın birinci ve ikinci gününde yurttaşların gerçekleştirecekleri kabristan ziyaretleri için 08.00-16.00 saatleri arasında Hacılarkırı, Bornova, Karabağlar, Yeşilyurt, Soğukkuyu, Doğançay, Örnekköy, Balçova, Narlıdere ve Buca kabristanlarına ücretsiz ek seferler gerçekleştiriliyor.