Şeker Piliç cirosunu yüzde 14 büyütecek

Şeker Piliç Genel Müdürü Ayvaz, bu yıl tahmini cironun 330 milyon lira üzerinde gerçekleşeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANDIRMA - Şeker Piliç Genel Müdürü Ayvaz, bu yılki cirolarının tahmini 330 milyon lira üzerinde gerçekleşeceğini belirtti.

Şeker Piliç AŞ Genel Müdürü Ayvaz, günde 500 ton beyaz et üretimi yapabilecek alt yapı yatırımlarını bitirdiklerini dile getirerek, yeni arıtma ve rendering tesislerini bu yıl içinde bitirerek, devreye aldıklarını, yem fabrikasının kapasitesini günlük 600 tondan bin tona çıkardıklarını söyledi. Yeni idari binayı 2011 yılı içinde bitirerek, çalışanlarının hizmetine sunduklarını söyleyen Ayvaz, bu yatırımlara toplam 19 milyon lira harcadıklarını açıkladı.

Ayvaz, 2010 yılında cirolarının 287 milyon lira olarak gerçekleştiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Bu yıl tahmini ciromuz 330 milyon lira üzerinde gerçekleşecek. Bu da, bir önceki yıla göre yüzde 14'lük büyüme demektir. 2012 yılı tahmini ciromuz ise 410 milyon lira civarında. Yani, Şeker Piliç, 2012 yılında, ciro bazında bir önceki yıla yüzde 24 büyüyecek. İhracatımız ise bir önceki yıla göre yüzde 47 büyüyerek, 25 milyon lira civarında gerçekleşecek. 2012 yılında tahmini ihracatımız 35 milyon lira olacak. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüme anlamına gelir."

Günlük 350 ton piliç eti ve ürünleri üretimiyle sektörün başrol oyuncularından olduklarını ifade eden Ayvaz, "Ülkemizdeki beyaz et üretiminin yaklaşık yüzde 6'sı, firmamız tarafından karşılanmaktadır. Doğrudan ve dolaylı yollardan 3 bin ailenin geçim kaynağı olan Şeker Piliç, istihdamı destekleyen yatırımları ile her zaman yeni iş alanları açmada öncü olmuştur" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir