Şekerbank'tan tarım destek kredisi

Şekerbank, kırsal kalkınmayı ve üretimi desteklemek amacıyla 7 yıla varan vadeli kredi sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Şekerbank, kırsal kalkınmayı ve üretimi desteklemek amacıyla 7 yıla varan vade sunarken, projenin niteliğine göre tamamını kredilendirebilecek.

Şekerbank'tan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı(IPARD) kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile kredi protokolü imzalayan 12 banka arasında yer alan Şekerbank'ın, kırsal kalkınmayı ve üretimi desteklemek amacıyla protokol kapsamında 7 yıla varan vadeli kredi sunduğu ve projenin niteliğine göre tamamını da kredilendirebildiği bildirildi.

Bankanın ayrıca, projenin hayata geçeceği süre boyunca anapara tahsilatı yapmayacağı, tarım kredileri cari faiz oranlarından ve masraf-komisyon oranları üzerinden yüzde 20 indirim uygulayacağı, kredinin geri ödemesinin aylık eşit taksitli olabileceği gibi, girişimcinin isteğine göre esnek ödeme planı da sunulabildiği belirtildi.

IPARD'a sunulan projelerin kabullerinin 1 Eylül 2010 itibarıyla Afyon, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Yozgat illerinde başladığı kaydedildi.

Akbank

Haziran ayında gerçekleştirilen netbook hediyeli ihtiyaç kredisi kampanyasını eylül ayında tekrarlayan Akbank, her türlü nakit ihtiyacı için kampanya kapsamında ihtiyaç kredisi kullananlar arasında yapılacak çekiliş ile 500 kişiye netbook ve 1GB data paketi hediye edecek.

Akbank'ın eylül kampanyasında faiz oranı 5 bin lira ve 36 ay vadeye kadar olan kredi taleplerinde masrafsız ve yüzde 0,99 iken, oran 10 bin lira ve 48 ay vadeye kadar olan kredi taleplerinde masrafsız yüzde 1,02, 30 bin lira ve 60 ay vadeye kadar olan kredi taleplerinde ise masrafsız yüzde 1,05 olarak belirlendi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir