Sektörler mercek altına alınıyor

Sanayi Bakanlığı, web sayfasında, sektörel izleme ve değerlendirme raporları yayınlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, sektörleri mercek altına alacak. Bakanlık web sayfasında, sektörel izleme ve değerlendirme raporları yayınlanacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık tarafından, sektörlere ilişkin analitz ve değerlendirmelerde bulunmak, sektörlere rehberlik etmek, küresel ekonominin yarattığı rekabet baskısını en iyi şekilde karşılamak, sektörlerin problemlerini yakından takip etmek ve çözüm önerileri üretmek üzere, üçer aylık dönemler halinde, "Sektörel İzleme ve Değerlendirme Raporları" hazırlanmaya başlandı. Söz konusu raporlar, sektörlerin genel durumunu ve son üç aylık değerlendirmelerini içeriyor.

Rapor iki bölümden oluşacak

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanmaya başlanan "Sektörel İzleme ve Değerlendirme Raporları" iki ana bölümden oluşuyor.

Raporların birinci bölümünde, "Sektörün Dünya Ekonomisi ve AB Ülkelerindeki Durumu, Sektörün Türkiye'deki Genel Durumu, Sektördeki Üretim Eğilimleri ve Üretilen Başlıca Ürünler, Sektörün Alt Sektörleri ve Etkileşim Halinde Olduğu Diğer Sektörler, Sektörün Bölgesel Yapısı ve Kümelenmeler, Sektörün Dış Ticareti, Sektörün Maliyet Bileşenleri, Sektöre Özge Yatay ve Dikey Politikalar ve Düzenlemeler, Sektör Temsilcileri Tarafından Dile Getirilen Öncelikli Sorunlar ve Çözüm Önerileri ile Sektörün 2013-2023 Projeksiyonu" başlıklarını içerecek şekilde, sektörün genel durum değerlendirmesi yer alıyor.

İkinci bölümde ise son 3 aylık döneme ilişkin sektörün kısa dönemli bir değerlendirmesini yapmak üzere, Türkiye ve dünyada meydana gelen gelişmeler ile sektörün üretim endeksi, kapasite kullanım oranı, ihracat, ithalat ve istihdam durumu değerlendirmelerine yer veriliyor.

Sanayi ve Ticaret bakanlığı tarafından hazırlanan "Sektörel İzleme ve Değerlendirme Raporları", üçer aylık dönemler halinde, bakanlığın web sayfasında yer alacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir