Selam çakmak dışında ne yaptın

Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun dış politika konusunda İsrail'e selam çakmak dışında hiçbirşey yapmadığını iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, '' Kılıçdaroğlu bir yıldır Genel Başkan... Şu ana kadar, İsrail'e selam çakmak dışında dış politika adına hiçbir girişimi, hiçbir adımı yok" dedi.

Hatay'da partisince İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, Ortadoğu'daki gelişmeleri yakından izlerken, Balkanlar'ı da çok yakından takip ettiklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bir yıldır Genel Başkan... Şu ana kadar, İsrail'e selam çakmak dışında dış politika adına hiçbir girişimi, hiçbir adımı yok.

İsrail medyasında çıkıyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanını eleştiriyor. Gidiyor, İngiltere'de, 'Ben olsam Mavi Marmara'nın yola çıkmasına izin vermezdim' diyor... 'Bizim iktidarımızda İsrail ile ilişkiler düzelecek' diyor... CHP'nin dış politika vizyonu işte bu kadar.

CHP'nin dış politika ufku, Tel Aviv'den öteye geçmez, geçemez. Gazze'yi bilmezler, Kudüs'ü tanımazlar, Refah Sınır Kapısı deseniz, Cilvegözü Sınır Kapısının yanında zannederler.''

Balkanlar'dan, önceki gün sevindirici, umut verici, yürekleri serinleten bir haber aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, ''Bosna Hersek'te, Srebrenitza'da, 19 yıl önce, on binden fazla insanı acımasızca katleden, toplu katliam yapan, soykırım girişiminde bulunan, azılı katil Ratko Mladiç'in yakalandığına'' işaret etti.

Başbakan Erdoğan, ''Elbette giden masum canlar geri gelmiyor ama bu azılı katilin yakalanmış olması, yüreğimizdeki acıyı bir nebze olsun hafifletiyor. Bosna-Hersek'te, Balkanlar'da, bu tür katillerin bir daha cesaret bulamaması için, Ratko Mladiç'in, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanıp, derhal cezalandırılmasını arzu ediyoruz'' diye konuştu.

Ülkücüleri CHP'nin yedeği yapmayın

Milliyetçiliğin kafatasçılık ve ırkçılık olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, gerçek milliyetçiliğin, Türk milletini sevmek olduğunu dile getirdi.

Kendilerinin, milliyetçiliği bugüne kadar, bu vatana hizmet etmek olarak algıladıklarını belirten Erdoğan, ''Bu MHP, bu CHP, Hataylı Cemil Meriç'in çok güzel ifade ettiği gibi, 'Her ışığı yangın sanıp, söndürmeye giderler.' Bunlar, yine Cemil Meriç üstadın dediği gibi, 'Karanlığa alışmışlar, yıldızlardan bile korkuyorlar.' Milliyetçilik, Ülkücü camiayı alıp, CHP'nin yedeğine sokmak, CHP'ye vagon yapmak hiç değildir'' diye konuştu.

Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in, "İnsanlar 27 Mayıs'ta neredeyse göbek atacaktı" sözlerini eleştirdi, "Ey Bay Kemal, bu mu yeni CHP. Doğru siz idamların yapıldığı zamanı bayram ilan ettiniz" dedi. 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir