Sendikalardan Filipinler'e 100 bin lira bağış

Memur-Sen ve Hak-İş, Haiyan Tayfunu'nun ardından Filipinler'in yaralarının sarılmasına katkı sağlamak için çeşitli yardım dernekleri aracılığıyla 100 bin lira bağışladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Memur-Sen ve Hak-İş, Haiyan tayfununun ardından Filipinler'in yaralarının sarılmasına katkı sağlamak için yardım eli uzattı. İki konfederasyon, çeşitli yardım dernekleri aracılığıyla Filipinler'e 100 bin lira bağışladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Merkezinde, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Kimse Yok mu, İHH, Deniz Feneri, Cansuyu ve Yardımeli derneklerinin temsilcilerinin katıldığı basın toplantısı düzenledi.

Filipinler'de on binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı ve yüz binlerce insanın evsiz kaldığı tayfun felaketinin kendilerini derinde üzdüğünü ifade eden Gündoğdu, yaraların sarılması ve sorunların çözümüne katkı sunmak için sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket ettiklerini kaydetti.

"Mazlum ve mağdur insanların ne tenlerinin rengi, ne dinleri ne de dilleri önceliktir. Bir yerde 'imdat' çığlığı varsa karınca kararınca elimizi uzatmaya gayret ediyoruz" diyen Gündoğdu, Memur-Sen ve Hak-İş'in Filipinler'e 50'şer bin lira olmak üzere toplam 100 bin liralık bağışta bulunduğunu, bu bağışın yardım kuruluşları eliyle felaket bölgesine ulaştırılacağını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir