Sezer'den 23'ncü yıl mesajı

DSP Genel Başkanı Sezer mesajında, umutsuzluğun yeri olmadığını, DSP'nin halkın umudu ve her alanda güven kapısı olduğunu ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP'nin 23. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla parti örgütlerine bir mesaj gönderdi.

Sezer, parti örgütlerine gönderdiği mesajında Bülent Ecevit'in öncelik ve önderliğinde "özgürlüğün ve barışın sembolü" ak güvercin amblemli DSP'nin kurulduğunu ifade ederek, gerçek Atatürkçü yolun demokratik sol olduğunu savundu. Sezer, DSP'nin deneyimli, başarılı, dürüst, temiz kadroların omuzlarında yükselen ve iktidar deneyimine sahip bir parti olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ve halkın umudu olarak, demokratik sol hareketin doğuşunu, verdiği mücadeleyi ve kazandığı başarıları asla unutmamalı ve unutulmasına izin vermemeliyiz" dedi.

DSP'nin, ilk kez seçimlere girdiği 1987 yılında yüzde 8.54 olan oy oranını, 1999 seçimlerinde yüzde 22.19'a yükselttiğini ve birinci parti olduğunu anlatan Sezer, şöyle devam etti:

"Aynı yıl, DSP'nin öncülüğünde 57. Hükümet kuruldu. 57. Hükümet, DSP'nin dahil olduğu üçüncü, başında bulunduğu ikinci hükümettir. Türkiye, 1997'deki Refah-Yol kabusundan, ancak DSP'li bir hükümetle kurtulmuş ve huzurlu bir döneme kavuşmuştur. Başında bulunduğumuz 57.Hükümet, çok partili dönemin en hızlı çalışan, en başarılı hükümeti oldu. Gerek demokrasi alanında gerek ekonomik ve sosyal alanda başlattığımız reformcu atılımlar birbirini izledi. Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenmesini hazmedemeyenlerin tezgahladıkları oyunlar da bu sırada sahneye konuldu. Türk halkının ve özellikle Demokratik Solcuların hiçbir zaman unutmaması gereken olaylar bu dönemde yaşandı.

Türkiye'yi bir erken genel seçime sürükleyenler, sağduyulu uyarılara kulaklarını ve vicdanlarını tıkadılar. Hesap belliydi. Hesap, Refah-Yol Hükümeti ile başaramadıkları tahribatı sürdürecek bir dönemi yeniden başlatmaktı. Türkiye'yi her şeye rağmen düzlüğe çıkarmayı başaran 57.Hükümeti, başlattığı pek çok ulusal kalkınma projesini yarıda bıraktırarak, Bizans entrikaları ile yıktılar. Ve Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenmesi sürecini durdurdular. Halkın umudunu ve ufkunu kararttılar. Ve AKP'yi hükümete getirdiler. El birliğiyle iş başına getirdikleri AKP, 6 yıl içinde Türkiye'nin ve halkın başına ne işler açtı, hep birlikte görüyoruz...

Her şeye rağmen, umutsuzluğa yer yok çünkü DSP var. Daha güçlü, inançlı ve kararlı DSP var. Umutsuzluğa yer yok çünkü DSP halkın umudu ve her alanda güven kapısıdır. Çünkü Türkiye, umudu olan, DSP'si olan bir ülkedir. Türkiye'nin umudu her geçen gün daha da güçleniyor. Türkiye'nin Demokratik Sol Parti'si her geçen gün halkıyla daha bütünleşiyor ve hızla büyüyor. Demokratik Sol Parti olarak Atatürk'ün açtığı yolda, O'nun gösterdiği hedeflere, Ecevit'in ışığıyla yürüyoruz. Demokratik Sol Parti, bazılarının hayal dahi edemediği başarıları, örgütümüzün kararlı, çalışkan ve özverili çabalarıyla dün nasıl kazandıysa, çok kısa bir süre sonunda yeniden kazanacaktır!"

Hedeflerinin, 25. kuruluş yıl dönümünü DSP'nin yeni iktidarında kutlamak olduğunu vurgulayan Sezer, "Bu ülkede açlık, yoksulluk, işsizlik ve üretimsizlik her geçen gün artıyorsa ülkemizin üstüne ve ufkuna çöken AKP karanlığı sürüyorsa, demokratik solcular daha çok çalışmaya, mutlaka başarmaya ve iktidara gelmeye mecburdur" dedi.