SGK'nın 4 uygulaması ödüllendirildi

Dinçer, "2011 sonundan itibaren hiçbir işlemin bilgisayarın bir tuşuna basmaktan daha uzun zaman almayacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Sosya Güvenlik Kurumu (SGK), Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği İyi Uygulama Ödülleri 2010 Avrupa Yarışması'ndan 4 ödül almaya hak kazandı.
Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği İyi Uygulama Ödülleri 2010 Avrupa Yarışması Ödül Töreni SGK Konferans Salonunda yapıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 2011 sonundan itibaren hiçbir işlemin bilgisayarın bir tuşuna basmaktan daha uzun zaman almayacağını belirterek, "Hiçbir yazılı evrak ve imza artık kağıt üzerinde olmayacak" dedi. 
Dinçer, ödülleri verirken yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:
"Şöyle bir hedefimiz var. Yeni projeler başlattık. Tam 39 yeni bilişim projesi hazırlattık. Bu projelerin hepsini gerçekleştirmeye karar verdik. Bununla ilgili olarak TÜBİTAK ve TÜRKSAT ile anlaştık. Onlar çalışmalara başladılar. İlk hedefimiz 2011 yılı sonu, belki 1 yıl daha süreye ihtiyacımız olacak, ondan sonra bu bakanlıklarda hiçbir süreç sadece bilgisayarın bir tuşuna bastımızdan daha uzun bir zaman almayacak, hiçbir işlem ihtiyaçtan fazla bürokrasi gerektirmeyecek, hiçbir yazılı evrak ve imza artık kağıt üzerinde olmayacak. Belki de biz Türkiye'nin en modern örgütü olmayı başaracağız. Önce tüm Türkiye'ye sonra tüm dünyaya şunu söyleyeceğiz: Gelin bizi görün."
Kurum Başkanı Emin Zararsız da yarışmaya 5 projeyle katıldıklarını ve ödül alan projelerin "Bürokrasinin Azaltılması ve Kolaylaştırılması", "SGK'da Sanallaştırma ve A Sınıfı Bilişim Altyapısına Doğru", "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Bilgi Bankası" ile "Medula Sistemi" olduğunu, bunlardan ikisinin "takdir", ikisinin de "mansiyon" ödüllerine değer görüldüğünü söyledi.
Zararsız, bu başarının kurumun ulusal ve uluslararası alanda tanınmasını ve saygın bir duruma gelmesini sağlayacağını, çalışanların motivasyonunu artırarak sosyal güvenlik sistemine katkı verecek yeni projelerin üretilmesine imkan yaratacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından ödüller, projelerin sahibi birimlerin yöneticilerine ödüllerini Bakan Dinçer verdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir