Shell & Turcas, 7 bin ton yağ ve gres ihraç etti

Shell & Turcas Petrol A.Ş. Derince Tesisleri'nin Avrupa'ya ihraç edilen gres yağının yüzde 50'sini karşıladığı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ- Shell & Turcas Petrol A.Ş. Derince Tesisleri'nden 2010 yılının ilk 6 ayında 55 ülkeye 7 bin ton madeni yağ ve gres ihraç edildiği bildirildi.

Shell & Turcas Petrol A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, Shell'in Derince Tesisleri'nden 2008 yılının ilk altı ayında 5 bin ton, 2010 yılının ilk altı ayında ise 7 bin ton ihracat yapıldığı, aylık bazda en fazla ihracatın da geçen mayıs ayında yapıldığı belirtildi.

Dünya standartlarında ve üstün kalitede üretim yapan Derince Tesisleri'nin Avrupa'ya ihraç edilen gres yağının yüzde 50'sini karşıladığına ifade edilen açıklamada, burada üretilen 10 bin tondan fazla Shell madeni yağ ve gresin yaklaşık 55 ülkeye ihraç edildiği bildirildi.

2009 yılı sonu itibariyle madeni yağlarda 94 bin ton satış hacmi ile pazar lideri olan Shell Derince Tesisleri'nin mayıs ayında bin 69 tonluk ihracatla rekor kırdığı kaydedilen açıklamada, "2008 yılının ilk altı ayında 5 bin ton, 2010 yılının ilk altı ayında ise 7 bin ton ihracat yapan tesislerde, tüm Shell satışlarında yüzde 10'luk bir hacme sahip olan madeni yağların yüzde 90'lık kısmı üretiliyor. Tesislerden yaklaşık 55 ülkeye 10 bin tondan fazla ihracat yapılıyor" denildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir