Shop&Miles Boat Show 20 Ekim'de başlıyor

250'nin üzerinde teknenin yer alacağı fuarda, 200 firma ve 600 marka bulunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - NTSR Fuarcılık tarafından bu yıl 29. kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show, 20-25 Ekim 2010 tarihleri arasında "deniz üstünde yapılan tek fuar" özelliği ile Marinturk İstanbul City Port- Pendik'te ziyaretçilere kapılarını açacak.

İstanbul Shop&Miles Boat Show'da, kapalı fuar alanlarına sığmayan mega yatlar deniz üstünde görücüye çıkarken, ziyaretçilere beğendikleri modelleri deniz üstünde deneme olanağı sunuluyor. Fuarın en pahalı teknesi ise 17 milyon avroluk "Arethusa 154" olacak.

Avrupa'daki Boat Show'ların önde gelen katılımcıları arasında yer alan ve geçen yıl Cannes Boat Show'da ödül alan Peri Yachts, Türkiye'de ilk kez İstanbul Shop&Miles Boat Show'a katılarak 99 feetlik "Peri 29" modelini sergileyecek. Bavaria Yachts, Numarine, Jeanneau, Beneteau, Fairline, Riva, Chris Craft, Sea Ray, Vicem, Sunseeker gibi firmalar 2011 model tekneleriyle yer alacak.

NTSR Fuarcılık Başkanı Serkan Tığlıoğlu, AA muhabirine bilgi verirken, dünyadaki eğilimlerin İstanbul'u yatçılık konusunda daha fazla insanı ağırladığı uluslararası bir kimliğe büründürdüğünü belirterek, "Bu yıl itibariyle biz, Avrupa'daki birçok organizasyonun önüne geçerek, çok iddialı bir konuma geldik. Hedefimiz şu; gelecek orta vadede İstanbul Shop&Miles Boat Show'u Avrupa'nın en büyük 5 uluslararası yatçılık fuarı içine sokmak" dedi.

İstanbul Shop&Miles boat Show'un yatçılık kültürünü Türkiye'de yaygınlaştırmaya, bu hobiyi herkesin edinmesini sağlamaya çalıştığını kaydeden Tığlıoğlu, Türkiye'nin 8 bin kilometrelik sahil kesiminde yatçılıkla ilgili potansiyel bulunduğuna işaret etti.

Tığlıoğlu, fuarda en ucuz araba fiyatına boğazda kullanılabilecek, lüks bir otomobil fiyatına dünyayı dolaşabilecek tekne bulunduğunu anlatırken, şu görüşleri dile getirdi:

"Yazlıktan daha ucuza tekne var. Türkiye'de binin üzerinde koy var, bu koylarda demirleyip hayatınızı geçireceğiniz imkanlar da var. Türkiye'nin yatçılık konusundaki potansiyeli büyük. 'Yazlık mı, tekne mi?" dediğimiz zaman gerçekten tekne sahibi olabilmenin çok daha uygun koşullarda ve çok daha keyifli olduğunu düşünüyoruz. Boğazda kullanabileceğiniz, adalara gidebileceğiniz bir tekneyi 30 bin liradan başlayan fiyatlara satın alabileceğiniz gibi, 100 bin dolara, yazlık yerine hayatınızı geçireceğiniz bir tekne alabilirsiniz."

250'nin üzerinde teknenin yer alacağı fuarda, 200 firma ve 600 marka bulunacağını kaydeden Tığlıoğlu, "fırsat köşesi"nde daha uygun koşullarda teknelerin satışa sunulacağını bildirdi.

Tığlıoğlu, dünya tanıtımı yapılan ancak daha önce Avrupa'daki fuarlara katılmamış modellerin de ilk kez fuarda görücüye çıkacağını değinirken, geçen yıl 30 binin üzerinde ziyaretçinin geldiği fuara bu yıl 50 bin ziyaretçi beklediklerini ifade etti ve "Hedefimiz, fuar ziyaretçisinin yüzde 10'unu bölge coğrafyalardan getirmek" dedi.

Garanti Bankası kart sahipleri fuara ücretsiz girebilecek

Garanti Ödeme Sistemleri Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Elvan Bilge de geçtiğimiz yıl denizde düzenlenmeye başladığından bu yana, İstanbul Boat Show'un ana sponsoru olduklarını ifade ederek, Shop&Miles kart sahiplerinin fuar süresince teknelerini ücretsiz olarak marineye bağlayabileceklerini ve tüm Garanti Bankası kart sahiplerinin fuara ücretsiz girebileceğini belirtti.

Shop&Miles'ın Uluslararası İstanbul Boat Show dışında farklı yarışmalarla da yelken sporunu desteklediğini kaydeden Bilge, son 10 yılda yelken sporunun gelişiminde ve teşvikinde rol aldıklarını vurguladı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir