Shopping Fest ciroları şişirdi

26 Mart'ta sona eren alışveriş festivali döneminde 8 milyar liradan fazla ciro elde edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Shopping Fest'te 18 Mart-26 Nisan 2011 tarihleri arasında, kredi kartları ile yapılan alışverişlerin cirosu, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26 oranında artışla, 8 milyar 153 milyon 77 bin lira olarak gerçekleşti.

Bankalararası Kart Merkezinin (BKM) verilerine göre, kredi ve banka kartı ile en çok harcama yapılan yerler 1 milyar 189 milyon 902 bin lira ciro ile AVM'ler oldu. Bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında İstanbul'daki AVM'lerin cirosunun yüzde 21 oranında arttığı gözlendi.

İstanbul'da kredi ve banka kartları ile toplam 672 milyon 93 bin lira tutarında giyim harcaması yapılırken, harcamalarda yüzde 27 oranında artış görüldü. Kuyumcuların cirosu yüzde 32 artış göstererek 119 milyon liraya ulaştı.

En fazla ciro artışı Bakırköy'de

Kanyon, Metro City ve Sapphire gibi bir çok alışveriş merkezinin bulunduğu Beşiktaş'ta, kredi ve banka kartları ile toplam 633 milyon 964 bin lira tutarında harcama yapıldı. Beşiktaş'ı kredi ve banka kartları ile toplam 607 milyon 625 bin lira harcama yapılan Bağdat Caddesi'nin de bulunduğu Kadıköy izlerken, Ümraniye 521 milyon 249 bin lira ile üçüncü sırada yer aldı.

Festival süresince yapılan harcamaların sonucunda en çok ciro artışı yüzde 58 ile Bakırköy ilçesinde gerçekleşti. Ümraniye'deki ciro artışı yüzde 34, Beşiktaş'ta yüzde 23 oranında oldu.

Yabancı kredi ve banka kartları ile yapılan harcama, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 66 artışla 252 milyon liraya ulaştı.

Festival sonunda kredi ve banka kartı harcamalarında en çok artışın yaşandığı sektör konaklama oldu. Konaklama sektörünün cirosu geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 56 artışla 106 milyon liraya yükseldi.

Festival tarihlerinde İstanbul'dan alışveriş yapmayı tercih eden şehir Ankara oldu. Ankara'yı İzmir, Bursa ve Antalya izledi.

İstanbul Shopping Fest'e Türkiye'nin farklı illerinde yaşayanlar e-ticaret olanağından faydalanarak katıldı. E-ticaret üzerinden kredi ve banka kartları ile toplam 1 milyar 768 milyon 190 bin liralık harcama yapıldı, ciroda yüzde 41 artış gözlendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir