SHP, genel başkanını seçiyor

Genel başkanlık için Fehmi Işıklar, Hüseyin Ergün ve Recai Ersoy yarışacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - SHP Genel Başkanı Uğur Cilasun, "Partinin seçeceği yeni Genel Başkanın Türk soluna yeni bir soluk, yeni bir heves getirmesini temenni ediyorum" dedi.

SHP'nin 2. Olağanüstü Kurultayı, İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu'nda başladı.

Divan Başkanlığını Cafer Yüksel'in yaptığı kurultaya, ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve parti üyeleri katılırken, Kurucu Genel Başkan Murat Karayalçın kurultaya gelmedi.

Cilasun, kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'yi küçültmek isteyen, kendi içine döndürmek için çaba gösterenler bulunduğunu öne sürerek, bunların başında "şeriat heveslilerinin" geldiğini iddia etti.

SHP'nin barış, demokrasi, insan hakları, eşitlik adına kurulan bir parti olduğunu belirten Cilasun, ancak gelinen noktada kendilerini anlatma adına yeterince başarılı olamadıklarını söyledi.

Partinin kurulduğu günden bu yana ilk kez çok adaylı bir başkanlık seçimi yaşayacağına dikkati çeken Cilasun, seçilecek yeni başkanın Türk soluna yeni bir soluk, yeni bir heves getirmesini temenni etti.

Genel Başkan Cilasun'un yeniden  aday olmadığı kurultayda, genel başkanlık için Fehmi Işıklar, Hüseyin Ergün ve Recai Ersoy yarışacak. 842 temsilcinin oy kullanacağı kurultayda, ayrıca 60 asıl, 60 yedek parti meclisi üyesi ile 9 asıl, 9 yedek disiplin kurulu üyesi de seçilecek.