Sıcaklık 12 derece azalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Hava sıcaklığı, Batı kesimlerde, 6 ila 12 derecede azalacak; rüzgarın ise Göller Yöresi ve Doğu Akdeniz'de kısa süreli fırtına, sabah saatlerinden sonra İç Anadolu'nun güney ve doğusunda fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Kıyı Ege ile Denizli, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale, öğle saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur, akşam saatlerinde Kahramanmaraş, Adıyaman ve Adana'nın kuzey ilçeleri, gece saatlerinde Hatay, Osmaniye, Tunceli, Bingöl, Muş, Samsun, Çorum, Amasya ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının Batı kesimlerde, hissedilir derecede 6 ila 12 derece azalacağı tahmin ediliyor. 
Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile zamanla Marmara bölge geneli ve Batı Karadeniz'in batısı ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Sinop çevrelerinde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde kuvvetli, Göller Yöresi ve Doğu Akdeniz'de kısa süreli fırtına, sabah saatlerinden sonra İç Anadolu'nun güney ve doğusunda fırtına şeklinde esecek. 
 
Kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji, yağışların; sabah saatlerinde Kıyı Ege ile Denizli, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale, öğle saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur, akşam saatlerinde Kahramanmaraş, Adıyaman ve Adana'nın kuzey ilçeleri, gece saatlerinde Hatay, Osmaniye, Tunceli, Bingöl, Muş, Samsun, Çorum, Amasya ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 
 
Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Rüzgar iç ve batı bölgelerde kuvvetli Göller Yöresi ve Doğu Akdeniz'de kısa süreli fırtına, sabah saatlerinden sonra İç Anadolu'nun güney ve doğusunda fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 
 
Kar erimeleri ve heyelan uyarısı
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (heyelan, ani sel, taşkın, kar erimeleri, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 
 
Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL:Çok bulutlu ve sağanak yağışlı.(14) 
ANKARA:Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı.(19) 
İZMİR:Çok bulutlu, akşam saatlerinde kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.(16) 
ADANA:Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.(24) 
ANTALYA:Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.(16) 
SAMSUN:Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.(23) 
ERZURUM:Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı.(6) 
VAN:Az bulutlu zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu.(10) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı.(19) 
 
Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Havanın çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışlar, akşam saatlerinden itibaren Trakya kesiminde, gece saatlerinde bölgenin güneyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların sabah saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ile Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Havran ilçelerinde kuvvetli olması beklenirken, rüzgar ise;, bölgenin batısı ile zamanla genelinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek. 
EGE: Havanın çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge geneli, akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kıyı kesimleri ile Denizli çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinde yağmur, akşam saatlerinden sonra Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar ise;, kıyı kesimlerinde kuzeybatı, akşam saatlerine kadar Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek. 
AKDENİZ: Havanın çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı, öğle saatlerinde bölge geneli, akşam saatlerinden itibaren doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ise; öğle saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur, akşam ve gece saatlerinde Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay ile Adana'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar sabah ve öğle saatlerinde Antalya ve doğusunda güneydoğu, akşam saatlerinden itibaren doğusunda batı ve güneybatı, Antalya'nın batı kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak eserken, Doğu Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Meteorolojiye göre, Hava çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir çevreleri, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı beklenirken, Rüzgarın; bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak, sabah saatlerinden itibaren güney ve doğusunda fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde ise; toz taşınımı bekleniyor. 
BATI KARADENİZ: Havanın çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ise; yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken, Yağışların gece saatlerinde Sinop çevrelerinde kuvvetli olacağı belitiliyor. Rüzgar bölgenin kıyı kesimlerinde güneybatı, zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Meteoroloji’den alınan bilgide, havanın Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Çorum, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Gümüşhane, Bayburt ile Çorum'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Meteoroloji, kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi. 
DOĞU ANADOLU: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı ile gece saatlerinde Erzurum, Muş, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların; Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, güneybatısında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısı ile zamanla doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji; Kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklediğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısında bulundu. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar ise; bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak esecek. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.