Sıcaklık azalıyor yağış sürüyor

Sıcaklık kuzey ve iç bölgelerde 5 derece azalıyor. Yarın Marmara genelinde yağış var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu bölgelerde 5 derece azalacağını, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağını duyurdu.

Marmara'da hava parçalı çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (lodos), zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (30-40 km/s) olarak esecek.

Uyarılar

Soba ve doğalgaz zehirlenmeleri uyarısı: Rüzgarın İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Kar erimeleri ve çığ uyarısı: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Toz taşınımı uyarısı: Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir