Sıcaklık bir gün yükselip bir gün düşecek

Sıcaklık yeni yağışlı sistemle birlikte Cuma günü batı bölgelerde 5 ila 8 derece düşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Batı bölgelerinde yarın fırtına, kuzeybatı kesimlerinde ise Cuma günü yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı yarın Türkiye genelinde artışını sürdürecek ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Sıcaklık yeni yağışlı sistemle birlikte Cuma günü batı bölgelerde 5 ila 8 derece düşecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgası hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesine neden olduğunu bildirdi. Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Kütahya, Eskişehir ve Ankara'nın kuzeybatı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Rüzgarın Marmara, Ege ve Göller Yöresinde önce güney ve güneydoğu (Keşişleme) zamanla güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle Ege ve Marmara'nın güneyinde toz taşınımı bekleniyor. 
Cuma günü; Balkanlar üzerinden gelen yağışlı hava Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde aralıklarla gök gürültülü sağanak yağışa neden olması beklenirken, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kısa süreli ve yerel yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 
Yağışların Cumartesi günü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Ordu ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde, 26.05.2013 Pazar günü Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. 
Hava sıcaklığının yarın Türkiye genelinde artışını sürdüreceği ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği, ancak yeni gelecek yağışlı sistemle birlikte Cuma günü batı bölgelerde 5 ila 8 derece azalması bekleniyor. 
Meteoroloji, yarın batı bölgelerde, Cuma günü iç bölgelerin doğusunda beklenen kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, Cuma günü özellikle kuzeybatı kesimlerde beklenen gökgürülütlü sağanak yağış geçişleri ile batı bölgelerdeki ani sıcaklık değişiminin yıldırım, yerel dolu yağışı, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, deniz ulaşımında aksamalar, trafikte aksamalar, toz taşınımı nedeniyle düşük görüş mesafesi ve hava kalitesinde azalma gibi neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.