Sıcaklıklar 5 derece daha artacak

Sıcaklık Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan, gece saatlerinde Adana ve Osmaniye çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklık Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer yer kuvvetlice esecek.

cats-046.jpg

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(32)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (34)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (33)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Toroslar mevkii, gece saatlerinde il merkezi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(37)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (33)

SAMSUN: Parçalı bulutlu. (29)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra kuzeydoğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (42)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde bölgenin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin, gece saatlerinde Adana ve Osmaniye çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Konya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimleri parçalı bulutlu, öğleden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.   

Bu konularda ilginizi çekebilir