Sıcaklıklar 6 derece düşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yağışlar, öğleden sonra İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Balıkesir’in güney ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı, yurdun güneybatı kesimlerinde 4 ila 6 derece düşecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale, Balıkesir, Kahramanmaraş, Osmaniye, Sivas ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Balıkesir'in güney ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 
Hava sıcaklığı, yurdun güneybatı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde, yağış anında yer yer kuvvetlice esecek. 

Kuvvetli yağış
Meteoroloji, yağışların; öğleden sonra İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Balıkesir'in güney ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çekerken, ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi. 

Bazı illerde hava durumu

[PAGE]

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. (22) 
ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu. (27) 
ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31) 
ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra iç ve batı ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27) 
SAMSUN: Parçalı bulutlu. (21) 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (17) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu ilçeleri, öğleden sonra il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (20) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (26) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile Edirne ve Tekirdağ'ın güney ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Balıkesir'in güney ve batı ilçelerinde (Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, Havran, Bigadiç, Sındırgı ve Dursunbey) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus hadisesi görülmesi bekleniyor. 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, öğleden sonra İzmir, Manisa, Uşak, Denizli ve Aydın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. 
AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Göller Yöresi ile Antalya'nın iç ve batı ilçelerinin, akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş ve Osmaniye ile Adana'nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Konya'nın batı ilçelerinin, gece saatlerinde Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesiminde yer yer sis hadisesi görülmesi bekleniyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Artvin çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. Yağışlar, öğleden sonra Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, öğleden sonra Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.